Başkan Oğul'dan Geleceğin Sağlıkçılarına Ziyaret

Selçuk Üniversitesi Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul'u sohbet etkinliğine davet etti.


Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlikte ilk olarak bir konuşma yapan Yüksek Okul Müdürü Prof Dr. Hasan Serdar Gergerlioğlu, farklı bir etkinlikle kenti ve Akşehir'i konuşacaklarını dile getirerek katılımları için Başkan Oğul'a teşekkür etti.

Konuşmasına 2013-2014 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere hayırlı olması ve başarı dolu geçmesi temennisi ile başlayan Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, "Bu buluşma gerçekten çok önemli. Üniversitelerin, fakültelerin yada yüksek okulların halkla kaynaşması gerekir. Hele sizler, ileride sağlık sektöründe çalışacağınız için o dönemde halkla karşılaşacağınız sorunlarla ilgili olarak bu günden tecrübe kazanmanızı sağlayabilirsiniz. Üniversiteler, fakülteler, yüksekokullar halktan kopuk olmamalı" dedi.

Akşehirliler ile yüksekokul öğrencilerini kaynaştırmak ve bir araya getirmek için Yüksekokul Müdürlüğü ile çeşitli çalışmalar yapacaklarına vurgu yapan Başkan Oğul "Halkımızın sağlık problemleri var, bu problemlerinde; sizlerle birlikte halkımıza bir eğitim desteği verebilir miyiz? Diye düşünüyoruz. Şehrimizde yoğun bir diyabet hastası var yada obezite ile ilgili panel yapılabilir" dedi.

Akşehir'de 6-7 tane spor salonu olduğunu belirten Oğul, bu spor salonlarından yararlanmak isteyen Yüksekokul öğrencilerinin okulda oluşturacakları spor kulüpleri sayesinde bu salonlarından yararlanmaları için görüşmeler yapabileceklerini söyledi.

Başkan Oğul'un konuşmasının ardından, öğrenciler, okulları ve Akşehir için yapılmasını istedikleri konuları ve sormak istedikleri soruları tek tek söz olarak Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul'a yöneltti. Oğul da öğrencilerin sorularını cevapladı.

Kaynak: AA