Adana'da Yapımı Planlanan 33 Bin Kişilik Stadyum

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, herkesin valiliğin adını ağzına alırken, valilikle ilgili beyanlarda bulunurken fevkalade dikkatli hareket etmesi gerektiğini söyledi.


Coş, il koordinasyon kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, yapımı planlanan 33 bin kişilik stadyumun hukuki durumunun netleşmesine rağmen müteahhit firmanın çalışmaya başlayamadığını belirtti.

Çalışmanın başlayamamış olmasının nedeninin Adana Büyükşehir Belediyesinin inşaat yapılacak alanı halen asfalt şantiyesi olarak kullanıyor olmasından kaynaklandığını kaydeden Coş, bu durumun bugün alanda çekilen fotoğraflarla tespit edildiğini kaydetti.

Adana Büyükşehir Belediyesinden gönderilen yazıda valiliğe yönelik suçlayıcı ifadelerin kullanıldığını dile getiren Coş, şöyle konuştu:

"Stadyumun yapılması için sözleşme imzalandı, ihale bitti. İhale sürecine itirazlar oldu, hukuki durum netleşti yer teslimi de yapıldı. Ancak müteahhit firma bize dilekçe verdi; 'Efendim ben çalışma yapmak istiyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi asfalt şantiyesi yeri boşaltmadığı için çalışmaya başlayamıyorum.' Bunun üzerine belediyenin bu yeri ivedilikle boşaltması için kendilerine yazı yazdık ve kamuoyuyla da paylaştık. Büyükşehir Belediyesinden alelacele yazılan, resmi açıklama uslubuna uymayan, bir acemi gezeteci tarafından ele alınmış olması muhtemel olan açıklamada valiliğimizin yaptığı açıklamanın 'asılsız ve gerçeği yansıtmadığı' gibi bir suçlayıcı ifadeye muhatap olduk. Valiliği asılsız söylemlerde bulunmakla suçlamak haddi aşmak demektir. Vatandaşı, kamuoyunu aldatmaya tam teşebbüs demektir. Değerli arkadaşlar, herkes valilik adını ağzına alırken valilikle ilgili beyanlarda bulunurken fevkalade dikkatli hareket etsin. Valilik, belgesi, bilgisi, teyidi olmadan değerlendirme yapmaz. Biz devleti, hükümeti temsil ediyoruz. Ayrı ayrı her bakanlığı temsil ediyoruz. Dolayısıyla yaptığımız açıklamalar devlet ciddiyeti içerisinde olmak mecburiyetindedir."

Kaynak: AA