Vali Kalkan, Kaymakam Adayının Düğününde Halay Çekti

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, kaymakam adayı Rıdvan Demir'in düğün töreninde vatandaşlarla Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Kalkan, Bolu kaymakam adayı olan Hakkarili Rıdvan Demirci ile Sultan Yavuz çiftinin düğün törenine katılmak üzere Şemdinli ilçesine geldi. Beraberindeki askeri ve mülki idare amirleriyle düğünün yapılacağı Altınsu köyüne geçen Vali Kalkan, çifti ve ailelerini tebrik etti.

Damat Rıdvan Demirci ve davetlilerle kol kola girip, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çeken Vali Kalkan'a zaman zaman beraberindekiler de eşlik etti.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, düğün sonunda damat Rıdvan Demirci'ye altın taktı, Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel ise damada Türk bayrağı hediye etti. Demirci, kendisine hediye edilen Türk bayrağını öperek aldı.

-"Zenginlik hepimize yeter"

Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Kalkan, Hakkari'deki mülki idare amirleri olarak meslektaşlarının düğününe katıldıklarını söyledi.

"Bu ülkenin imkanları zenginliği hepimize yetecek kadar fazla. Yeter ki çalışıp okuyalım" diyen Kalkan, şöyle devam etti:

"Üstümüzde temel bir vazife var, o da Hakkarili çocukları okutmak. Bakın Hakkari'de eğitim öğretim yılı başladığında bölgenin pek çoğunda boykota uyulmadı. Ama Hakkari'de bir parça bu yörede itibar edenler oldu. Bunların eğitimin önündeki asıl engellerdir. Biz insanımıza fırsat ve imkan tanırsak bu çocuklar, bu gençler okuyacaklar ve ülkede çok daha büyük görevlere gelecekler. İnşallah değerli meslektaşım Hakkari'nin de valisi olur, Van'ın da valisi olur, biz de onunla gurur duyarız. Her zaman vurguladığım bir konuyu bir kez daha vurgulamak istiyorum. O da şu huzur, güven ve istikrar. Eğer huzur, güven ve istikrar olursa bu ülkede yapamayacağımız, başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Dolayısıyla bizim en çok huzura, güvene ve istakrara ihtiyacımız var."

Damat Rıdvan Demir ise düğününe katılan Vali Necmettin Kalkan ve konuklara teşekkür ederek, "Hakkari tarihinde ilk kaymakam adayı olmak güzel bir duygu. İnşallah bütün arkadaşlara örnek teşkil ederim" dedi.

Kaynak: AA