Türkiye Kent Konseyleri Şanlıurfa’da Buluştu

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Buluşmalarının 5’incisi Şanlıurfa Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Düzenlenen toplantıya; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Milletvekilleri ile 40 kent konseyi temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli, Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin Şanlıurfa’da ağırlamaktan dolayı memnun olduğunu dile getirerek, “Şanlıurfa’mız gelişmekte olan bir şehirdir. Kent konseyi olarak aldığımız kararlar, Şanlıurfa’mızın geleceği ve çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi bir Şanlıurfa bırakmak içindir. İnanıyorum Şanlıurfa geleceğin şehri olacaktır. Kent Konseyi olarak da elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Biz belediye olarak kurumsallaşıp diğer kurumları da bir arada tuttuğumuzda çok iyi başarılara imza atacağız. Belediye kadar kent konseylerinin kararı da çok önemlidir. Kent konseyi ve belediyemizin almış olduğu bütün kararlar, Şanlıurfa’nın geleceği içindir. İnşallah Şanlıurfa’mızı önemli noktaya getireceğiz. Ayrıca Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in de Şanlıurfa’mızın gelişmesinde rolü büyük olmuştur. Kendilerine çok teşekkür ederim.”
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise Kent Konseyi’nin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Kent Konseyi'nin yapmış olduğu çalışmalar insanlık için son derece önemlidir. Biz Kent Konseyi olmayan bir şehir istemiyoruz. Bizler vatandaşlarımız için önemli projelere imza atmak istiyoruz. Bunda da kent konseylerimizle birlikte alacağımız kararlar etkili olacaktır. Yapmış oldukları çalışmalardan dolayı Kent Konseyi'mize teşekkür ederim” diye konuştu.

2005 yılında kurulan kent konseylerinin son derece önemli bir noktaya geldiğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Kent konseylerinin amacı çözüm üretmektir. Örneğin, göç sorunları, çevre sorunları ve konuk sorunları gibi konular kent konseylerimiz tarafından belirlenip çözüm üretilmektedir. Bununla birlikte kentleşme sorunu vardır. Şehirleşmek istiyorsak yıkarak başlamalıyız. Yıkımlar olmadan güzelleşmeler olmaz. Kentimizi güzelleştirmek bizim görevimizdir. Bu noktada Kent konseylerimiz ile birlikte alacağımız kararlar Şanlıurfa’mızın güzelleşmesine yardımcı olacaktır. Şanlıurfa bu dönem şanslı illerimizden bir tanesidir. Şanlıurfa’nın kalkınması için tarihine, tarımına kültürel bakımlarına sahip çıkmamız gerekiyor. Biz gelecek nesillerimize bunları göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kent konseylerinin devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA