Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Olağan Genel Kurulu

Manisa'da Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Olağan Genel Kurulu
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın kurucu başkanlığını yaptığı Manisa'da Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin olağan kurulu gerçekleştirildi.

Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kurul tek liste halinde yapıldı. Divan üyelerinin seçilmesinin ardından konuşma yapan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türk dilinin geliştirilmesi için büyük bir özveri gösterdiklerini belirterek, Türkiye'de eğitim seviyesinin düşük olduğunu ve Avrupa Birliği ülkeleri arasında sonuncu sırada yer aldığını söyledi.

Türkiye'de kültürel dejenere olduğunun altını çizen Özdağ, "Çok ciddi bir şekilde dilimizin ve edebiyatımızın yok olmasına sağlamaya çalıştıklarını görüyoruz. Bu zaman zaman emperyalist güçler tarafından dizayn edildi. Zaman zamanda maalesef bizim dediğimiz insanlar tarafından yapılan tahribatla karşı karşıya kaldık. Ardından da maalesef teknolojinin gelişmesi ile beraber bilgisayar çağında çocuklarımız Türkçeyi doğru kullanama ve Türkçeyi doğru yazamama gibi bir tehlike ile karşı karşıya." dedi.

Türk diline sahip çıkılması konusunda uyarılarda bulunan Özdağ, "Bir milleti ayakta tutan önce dildir. Dilimiz varsa ulusumuz vardır. Milletimiz vardır. Bugün PKK’nın, bugün siyasal Kürtçülerin ana dilde eğitimin resmi olarak devlet tarafından başka dillerle yapılma talebi bundan dolayıdır. Çünkü dil bir kültür taşıyıcısıdır. Dil aynı zamanda ulus inşasıdır. Biz Türkler olarak tarih sahnesine çıktığımızdan beri, dilimizi muhafaza ettik fakat dilimizi statik bir noktada muhafaza etmedik. Dilimize dinamik unsurlar kattık. Başka milletlerden kelimeler aldık. Biz bunları kendimiz yaptık. Kendimiz yaptıktan sonra da bütün dünyaya bu Türkçedir diye takdim ettik." şeklinde konuştu.

"ROMAN ÖĞRENCİLERE BURS VERECEĞİZ"
26 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirecekleri Manisa Türküleri Gecesi'nden de bahseden Özdağ, "26 Ekim’de Manisa Valiliği, Manisa OSB ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği olarak, birlikte Manisa türküleri geceleri yapacağız. 5 bin CD hazırladık. 16 Kasım’da tüm il genelindeki roman kardeşlerimize yemek verilecek. Akhisar Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği olarak roman kardeşlerimizin üniversiteyi kazanan öğrencilerini tespit ederek, roman kardeşlerimizin çocuklarına burs vereceğiz." diye konuştu.

Özdağ'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı şekilde gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA