Kazan'a Üniversite İçin 3 Milyon TL Bağış

Gazi Üniversitesi tarafından Kazan'da yapılacak olan fakülte ve yüksek okul inşaatları için Türk Uzay Sanayi ve Havacılık A.Ş 3 milyon TL bağış yaptı.

Bağış için Gazi Üniversitesi Rektörlük binasında bir protokol imzalandı. Protokole GÜ adına Rektör Süleyman Büyükberber, TUSAŞ adına da Tesisler ve Varlık Yönetim Başkanı İsmail Ulubayram, Genel Müdür Muharrem Dörtkaşlı, Kazan Kaymakamı Veysel Beyru ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk birlikte imzaladı.

Protokolün imzalanmasının ardından TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı her geçen gün büyüyen ve kendi teknolojisini üretmeye başlayan TUSAŞ'ın eleman ihtiyacını karşılama konusunda iş birliği arayışında olduğunu belirterek, "Ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından olan Gazi Üniversitesi ile iş birliğinin yapılabileceğini öğrenince çok mutlu olduk ve bu protokolü imzaladık. Sayın belediye başkanımızın hızlı icraat yapma performansına da güvenerek inşallah kısa süre için de bu yüksekokulu hayata geçireceğimizi düşünüyoruz" dedi.

GÜ Rektörü Süleyman Büyükberber de konuşmasında 12 bin metrekarelik okul binasının tüm projesiyle hazır olduğunu belirterek, "Tahmin ediyorum Kasım ayında ihalesi yapılmış olacak. İnşaatlar biterse önümüzdeki yıl eğitim öğretime başlayacağız. Ankara'nın en iyi en hızlı gelişen sanayiye en yatkın olan bölgesinde Kazan Kampüsümüz olacak. 734 dönüm yol konarında çok güzel bir arazimiz var. Önce meslek yüksek okulu olarak başlıyoruz ama finansman buldukça planlarımızda başka fakülte ve yüksekokullar da var" dedi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de konuşmasında Kazan'ın tarihi günlerinden birine şahitlik ettiklerini ve yıllardır özlemini çektikleri üniversite hayalinin de bugün gerçekleştiğini söyledi.

Belediye Başkanı Ertürk GÜ'nin Kazan'a olan eğitim yatırımı sonrası Kazan'ın eğitimin, kültürün ve sanatın yeni başkenti olacağını belirterek, "Türkiye'nin en köklü ve eski üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitenin kapılarını bize açması bundan sonrası için bizi daha da umutlandırıyor. O yüzden bugün çok heyecanlıyız, çok mutluyuz. Ben hem sayın Rektörümüze ve üniversite yönetimine hem de İlçemiz sınırları içinde bulunan ve milli gururumuz olan TUSAŞ'a bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Gazi Üniversitesi ilk etapta 12 bin metrekare kapalı alanda birisi dersliklerden 3 tanesi de laboratuarlardan oluşmak üzere 4 bloktan oluşan bir yüksekokul inşa edilecek. Lojistik, makine kimya, metalurji, otomotiv gibi 10 farklı bölümden oluşacak.

Kaynak: AA