Filmekimi'nin İzmir Ayağı Yoğun İstek Üzerine Uzatıldı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, İstanbul’da 12.'inci kez gerçekleştirilen Filmekimi bu yıl da Vodafone FreeZone sponsorluğunda düzenleniyor.

4 Ekim tarihinde başlayan Filmekimi’nin İzmir ayağı yoğun istek üzerine 7 Ekim tarihine kadar uzatıldı.
Filmekimi, aralarında usta yönetmenlerin son yapıtlarının da bulunduğu çoğu ödüllü filmleri izleyicilerin karşısına çıkarıyor. 4 Ekim’de başlayan Filmekimi’nin İzmir ayağı 7 Ekim tarihine kadar uzatıldı. Zengin programıyla Filmekimi, Coen Kardeşler, Asghar Farhadi, Jim Jarmusch, François Ozon, Onur Ünlü gibi saygın yönetmenlerin son filmlerini sunuyor. Steven Knight’in, prömiyerini Eylül ayında düzenlenen Venedik Film Festivali’nde yapan ve festivalde büyük beğeni toplayan Locke ise Filmekimi’nin sürpriz filmi olarak izleyicilerle buluşuyor.

Filmekimi’nin İzmir ayağında ayrıca, 32. İstanbul Film Festivalinde Ulusal Yarışma’da Altın Lale Ödülü’ne layık görülen Sen Aydınlatırsın Geceyi filminin gösterimine yönetmeni Onur Ünlü ve oyuncularından Damla Sönmez katılacak. Filmin 5 Ekim Cumartesi günü 21.30’da yapılacak gösteriminin ardından Onur Ünlü ve Damla Sönmez, sinemaseverlerle buluşacak.
Kaynak: İHA