'Cansuyu'ndan 140 Yetim Çocuğa Giysi Yardımı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği tarafından merkeze bağlı köy, belde ve ilçelerde 140 yetim çocuğa giysi yardımı yapıldı.

Derneğin Afyonkarahisar Temsilcisi Mehmet Demir, düzenlediği basın toplantısında araştırmaları sonucu 140 yetim çocuğu tespit ettiklerini ve onları tepeden tırnağa giydirdiklerini söyledi.

Yetim çocuklara kırtasiye malzemesi ve gıda yardımı da yapıldığını belirten Demir, Kurban Bayramına kadar yaklaşık 50 üniversite öğrencisi ve 100 aileye ulaşarak onların giyim ve gıda ihtiyaçlarını karşılayacaklarını anlattı.

Çocuklara pantolon, kazak ve kışlık ayakkabı verdiklerini dile getiren Demir, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz Ramazan Bayramında olduğu gibi ihtiyaç sahibi yetimlerimizin bu bayramda da yüzlerinin gülmesi, ayrıca bu soğuk havalarda üşümesinler diye ihtiyaçlarını karşılamak bizi mutlu etti. Bağışlarıyla bu tür faaliyetlerimize katkıda bulunan hayırseverlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Siz de bir yetimin aylık ihtiyaçlarını 90 lira karşılığında yüzlerini güldürebilir, onları mutlu edebilirsiniz. Bu bayram da yüreğinizde yetimlere yer açın."

-60'ı aşkın ülkede kurban kesip etlerini dağıtacaklar

"Kurban Allah'a Yakınlaşmak, Muhtaçla Paylaşmaktır" sloganıyla kurban faaliyetlerine devam ettiklerine dikkati çeken Demir, yardıma muhtaç insanların yanında olmaya devam ettiklerini bildirdi.

Derneğin, başta Türkiye olmak üzere Orta Afrika, Doğu Afrika, Güney Afrika, Uzakdoğu Asya, Orta Asya, Güney Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar'da 60'dan fazla ülkede mazlumlar ve muhtaçlar için kurban keseceği bilgisini veren Demir, şunları kaydetti:

"Cansuyu, ülke ve bölgelere göre 5 farklı kurban bedeli belirledi. Buna göre belirlenen kurban bedelleri şöyle; Nijer, Burkina Faso, Mali, Çad, Kamerun, Cibuti, Somali ve Kenya'nın dahil olduğu Afrika grubu 250 lira, Pakistan, Moro, Afganistan'ın bulunduğu birinci Asya grubu 300 lira, Arakan, Kırgızistan, Çeçen Kampları ve Bangladeş'in bulunduğu ikinci Asya grubu 350 lira, Türkiye, Mısır, Suriye kampları, Filistin kampları, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Makedonya grubu 490 lira, Gazze 700 lira."

Kaynak: AA