Selçuk Polisinden Zehire Seri Operasyonlar

Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Eylül ayı içerisinde çeşitli işyeri ve evlerde yaptığı operasyonlarda, yüklü miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirdi.

Eylül ayının başlarında İlçe Emniyet Müdürlüğü devriye ekiplerinin durumundan şüphelendiği E.D. (27), N.K. (22) ve M.D. (26) isimli şahısları kontrol ettiğinde üzerlerinde toplam dara ağırlığı 5,36 gram dişi hint keneviri ele geçirildiği, yakalanan üç şüpheli hakkında kullanmak amacı ile uyuşturucu madde bulundurmak suçundan işlem yapıldığı, yakalanan şüphelilerden E.D'nin kesinleşmiş hapis cezası bulunduğundan savcılıkça tutuklandığı bildirildi.

Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı araştırmalar kapsamında Efes Sanayi Sitesi'ndeki bir dükkanda yapılan aramada, H.A (24) isimli şahsın kendisine ait esrar maddesini tuvalete attığı esnada suçüstü yakalandığı, elde edilen 16,32 gram dişi hint keneviri ile ilgili H.A. hakkında kullanmak amacı ile uyuşturucu madde bulundurmak suçundan adli işlem yapıldığı bildirildi.

Ekipler düzenledikleri bir başka operasyonda ilçeye esrar maddesi getireceği bilgisi alınan bir aracı sıkı takibe aldı. Araç ile ilgili Atatürk Caddesi Şirince kavşağında yol kesilerek bahse konu aracı durduran ekipler, araç içerisinde bulunan M.Ç. (53) isimli şahsın üzerinden 5 gram dişi hint keneviri elde edildiği, kullanmak amacı ile hakkında uyuşturucu madde bulundurmak suçundan adli işlem yapıldığı belirtildi.

Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Eylül ayı sonunda yaptıkları takip neticesinde, İsabey Mahallesi Kale civarında durumundan şüphelenilen İ.Z.A. (21), R.D. (18), D.D. (20), Ç.K.(21) ve K.Ç.(20) isimli şahısların üzerinde arama yaptı. Arama esnasında, K.Ç isimli şahsın yakasından içime hazır vaziyette 2 adet sarılmış 5 gram esrar maddesinin bulunması üzerine şüphelilerin yakalandığı, alınan ifadelerinde esrar maddesini C.Y. (20) isimli şahıstan satın aldıklarını ifade etmeleri üzerine C.Y. yakalandı. C.Y.'nin alınan ifadesinde evinde esrar maddesinin bulunduğunu beyan ettiğinden evinde 50 gram olmak üzere toplam 55 gram dişi hint keneviri elde edilerek kullanmak amacı ile uyuşturucu madde bulundurmak ve uyuşturucu madde ticareti suçundan yakalanan şüphelilerden C.Y isimli şahıs gözaltına alındı. 30|09.2013 günü Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilerek çıkartıldığı Sulh Ceza Mahkemesinde C.Y. isimli şahıs uyuşturucu madde ticaretinden tutuklanarak Buca Kapalı Cezaevi'ne teslim edildiği bildirildi.

İlçe genelinde Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin huzur ve güvenin sağlanması amacı ile titiz ve özverili bir şekilde çalışmalarına devam ettiği, plakasız, tescilsiz motosiklet üzerinde uygulamalarına devam etmekle birlikte, ehliyetsiz araç ve motosiklet kullanan, kask takmayan sürücüler üzerinde uygulama yaptıkları bildirildi.

Kaynak: İHA