Meteoroloji Genel Müdürlüğünde Basın Çalıştayı

Basın kuruluşlarının çevre muhabirleri ve meteoroloji editörleri ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri basın çalıştayında görüş alışverişinde bulundu.

Gazeteciler, Meteoroloji Genel Müdürlüğünde düzenlenen çalıştayda, tahmin sürelerinin daha makul zamanlarda verilmesi, hava tahmini dili ile Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki verilerin daha anlaşılır olması, uzun vadeli tahminlerin televizyonlarda yüzdelik verilerek kullanılması taleplerinde bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri ise hava tahminlerine ilişkin bültenler hazırlanırken, Hava Tahminleri Daire Başkanlığı ile irtibata geçilmesi gerektiğini belirterek, hava tahminlerinin farklı kaynaklardan alınmasının vatandaşlar için sıkıntı yaratabileceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş de hava olaylarına ilişkin doğru bilgi vermeye çok özen gösterdiklerini ifade ederek, bu verilerin haberleri yapılırken de dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Güneş, çalıştayda dile getirilen talepleri gözönüne alarak, çalışmalarını daha da geliştirmeyi ve bunları herkese ulaştırabilmeyi amaçladıklarını söyledi.

İleriye dönük çalışmaları hakkında da kısa bilgiler veren Güneş, önümüzdeki dönemde erken uyarı kodlamaları uygulamasını başlatacaklarını ve televizyonlarda kullanılmak üzere sunumlar hazırlanabileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA