İzmir Üniversitesi İzmir’de Arge İçin Kolları Sıvadı

Akademik yıl açılışı öncesi basın mensuplarını ağırlayan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, bundan sonra yeni lisans bölümleri açmaktan çok Arge ve İzmir’i öne çıkaracak projelere yoğunluk vereceklerini söyledi.

İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Selim Doğanata ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nde oyunculuk eğitimi vermeye bu yıl başlayan Oyuncu Volkan Severcan, düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi. Rektör yardımcıları Prof. Dr. Tuncay Ege ve Prof. Dr. Aydın Öztürk’ün de katıldığı toplantıda, İzmir Üniversitesi’nin 6’ncı eğitim yılı için planları ve gelecek hedefleri aktarıldı. Oyuncu Volkan Severcan, derslerindeki ilk konuklarının Tamer Karadağlı, Zeki Alasya ve Rutkay Aziz olacağı bilgisini verdi.

BURSLU ÖĞRENCİ ORANI YÜKSELDİ
Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, artan öğrenci sayısı ile birlikte İzmir Üniversitesi’nin burslu eğitim verme oranının da yükseldiğini söyledi.

4 bin 200’den fazla öğrencinin bu yıl İzmir Üniversitesi’nde eğitim alacağı bilgisini veren Erciyeş, şöyle konuştu: “Yıllar içinde artan öğrenci sayımızın yaklaşık üçte birine yani yüzde 30’una burslu eğitim verme olanağına sahiptik. Bu yıl bu oran yüzde 40’a yükselmiş durumda. Bununla birlikte dünya ortalamasının 25 öğrenciye bir öğretim üyesi olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, yaklaşık 15 öğrenciye bir öğretim üyesi ortalamamız ile eğitim kalitemizi de oldukça yüksek tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ KURULUYOR
İzmir Üniversitesi’nin bugüne kadar hep iş dünyasının ihtiyaçları ve genel eğilimlere yönelik olarak talep gören lisans programlarını hayata geçirdiğine dikkat çeken Rektör Erciyeş, “Bundan sonra hedefimiz, lisans programları açmaktan çok Arge’ye yönelik projeler geliştirmek olacak. Hayata geçirmeyi planladığımız İzmir Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Merkezi ile yapacağımız bu çalışmaların, iyi bir üniversite olmanın ön şartı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İZMİR’İN SANAT DÜNYASINA FARKLI BİR RENK SUNACAĞIZ
Rektör Erciyeş’in ardından söz alan Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Selim Doğanata, bu yıl eğitim vermeye başlayan Güzel Sanatlar Fakültesi ile İzmir için sanat adına önemli projelerin temelini oluşturacaklarını söyledi.

İzmir Üniversitesi Kurucusu rahmetli Necdet Doğanata’nın her zaman tarihi ve kültürü ile zenginlikler ülkesi olan Türkiye’nin sinema sektöründe bu kadar zayıf kalmasını sorguladığını ve Türkiye’nin bu potansiyelini ayağa kaldırmak için projeler geliştirilmesi gerektiğini söylediğini ifade eden Selim Doğanata, “Güzel Sanatlar Fakültesi ile aslında rahmetli babamın bir hayalini yerine getiriyoruz. Güzel Sanatlar Fakültemizde verilen eğitim ile hem İzmir’in sanat potansiyelini harekete geçirecek ekiplerin oluşmasına zemin hazırlayacağız hem de üniversitemizin diğer fakültelerinde eğitim alan öğrencilerimize farklı bir renk sunacağız” diye konuştu.

Dünya fuarlarını ziyaretlerinden Türkiye’nin dizileri ile önemli bir çekim merkezi haline geldiğini gördüğünü belirten Doğanata, ülkenin bu potansiyelini, İzmir’i yüksek eğitim için bir marka yaparak desteklemeyi hedeflediklerini vurguladı. Selim Doğanata, İzmir’de gerçekleştirilecek film festivallerinden yerli yapımlara kadar pek çok projeye İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak destek vereceklerini söyledi.

ÜNLÜ İSİMLER KONUK OLACAK
İzmir’in sinema dünyasında görüntü yönetmeninden oyuncuya pek çok alanda yetenekli isimlerle var olduğuna dikkat çeken Oyuncu Volkan Severcan sözlerine, “Türkiye’nin en iyi oyuncuları İzmirlilerdir” diyerek başladı.

İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak İstanbul sanat dünyasını İzmir’e getirecekleri bilgisini veren Severcan, Tamer Karadağlı, oyuncu ve yönetmen kimliği ile Zeki Alasya ve Rutkay Aziz, görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki gibi değerli isimlerin ayda bir derslerine konuk olacağını söyledi.

Öğrencilerinin ilk saha deneyimlerini Çocuklar Duymasın dizisi setinde yaşayacaklarını söyleyen Severcan, “Sinema Televizyon bölümü öğrencilerini sömestre tatilinde benim de oyuncusu olduğum Çocuklar Duymasın setine götüreceğiz ve ara staj yaptıracağız. İstanbul’da bile bunu yapabilen üniversite öğrencisi çok az. Diplomalarının yanı sıra onları özgüvenli ve donanımlı hale getirmek için çaba sarf edeceğiz” dedi.

Severcan, gelecek yıllarda Oyunculuk bölümü açılmasını arzu ettiğini söyledi.

İzmir’in turistik yerleri, tarihi ve kültürel dokusu ile başlı başına bir açıkhava film platosu olduğuna değinen Volkan Severcan, film çekimleri için kentin tercih edilmemesi noktasında teknolojik altyapı eksikliklerinin etkili olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA