İzmir'de Suç Örgütü Üyeleri Adliyeye Sevk Edildi

İzmir'de, suç örgütü üyeleri adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin geçen Salı günü Özel Harekât timleri ve hava desteği helikopterle Buca, Konak ve Karabağlar ilçelerindeki 17 adrese düzenlediği eşzamanlı operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Suç örgütü üyelerinden birinin evinde, "Baba" adlı filmin duvarda asılı afişi olması dikkat çekti. Operasyonlarda, ruhsatsız 3 tabanca, 81 mermi, 1 pompalı tüfek, "Jericco" marka İsrail yapımı suikast silahı, bin 500 adet uyuşturucu hap, 5 içimlik esrar, 8 gram kokain, 80 gram esrar, bir bonzai, 7 kök hint keneviri ve çok sayıda çek senet ele geçirildi.

Örgüt lideri olduğu iddia edilen galerici O.A.'nın, tekstil işiyle uğraşan Ü.N.'ye suikast yapmayı planladıkları ve örgütün bugüne kadar 41 suça karıştığı belirlendi. Silahlı örgüt kurmak, silahla adam yaralama, yağma, gasp, zorla senet imzalatma, kişiyi hüviyetinden yoksun bırakma, tefecilik, ölümle tehdit, çek senet tahsilatı gibi birçok suç işleyen örgüt Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Aranan F.H.’nin ise başka bir suçtan cezaevinde yattığı öğrenildi.
Hakkında 70 yıl hapis cezası bulunan M.A. da cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan 9 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA