Ezine'de Halk Eğitim Merkezi Kursları

Ezine ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından "Aile Çocuk Eğitimi ve Gelişimi Kursu" düzenlendi.

Cumhuriyet Anaokulunda, okul idaresinin isteği doğrultusunda Anne Çocuk Eğitim Vakfı Aile Eğitimi Programları kapsamında organize edilen kurs 14 hafta sürecek.

Okul Müdürü Nevin Engüdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul öncesi dönemde çocukların gelişiminde okul ve aile iş birliğinin önemine değinerek, "Aileler, çocuk eğitimi ve gelişimi konularında gerekli bilgiye sahibi olursa çocuğun gelişimi doğru ve olumlu yönde ilerler. Bu anlamda yapılan seminer ve kursları önemsiyoruz. Velilerimizi kursumuza bekliyoruz" dedi.

Eğitmen Yasemin Uysal Aydın ise kurs süresince annelere çocukların bedensel, zihinsel ve kişilik gelişimi, dengeli beslenme, kazalardan ve hastalıklardan korunma gibi konularda bilgi aktarılacağını kaydetti.

-Kurs kayıtları devam ediyor

Halk Eğitim Merkezinin kurs kayıtları sürüyor.

Merkez Müdürü Murat Erdem, yeni eğitim öğretim yılında giyim, makine nakışları, el sanatları, seramik, okuma yazma, halk oyunları, Rusça, İngilizce, aerobik, bağlama, gitar, keman, arıcılık, emlakçılık, kalorifercilik, aile eğitimi, bilgisayar, diksiyon gibi pek çok alanda kurs açılmasının planlandığını söyledi.

Erdem, kurslara katılmak isteyenlerin, Halk Eğitim Merkezine başvurması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA