Erzurum'daki Uyuşturucu Ticareti Davasında Karar

Erzurum'da sokakta uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan iki sanığa 5 yıl 2 ay 15 gün ile 5 yıl 6 ay 20 gün arasında değişen hapis cezası verildi, sanıklardan biri de beraat etti.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuksuz sanıklar Kadir Kırkıncı, Ebubekir Efendioğlu ve Abdulsamet Aksu, avuktaları ile yakınları hazır bulundu.

Sanık Abdülsamet Aksu, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini, diğer sanıkların aleyhinde verdikleri ifadeleri kabul etmesinin söz konusu olmadığını savunarak beraatını talep etti.

Diğer iki sanık da uyuşturucu ticareti yapmadıklarını belirterek, tahliyelerini istedi.

İddia makamı cumhuriyet savcısı Yalçın Kartopu ise sanıklardan Abdulsamet Aksu'nun delil yeterlizliğinden beraatine, diğer iki sanığın ise uyuşturucu ticareti yaptıklarına ilişkin yargılama dosyasında yetirli delil bulunduğunu belirterek, sanıkların ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk, sanıklardan Kadir Kırkıncı'ya 5 yıl 2 ay 15 gün, sanık Ebubekir Efendioğlu'na ise 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verildiğini, diğer sanık Abdülbasit Aksu'nun ise delil yetersizliğinden beraatine karar verildiğini açıkladı.

Kaynak: AA