Çanakkale Ticaret Borsası ve Kosgeb'den İş Kurmak İsyenlere Destek

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), iş kurmak isteyen girişimcilere ""Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" ile destek verecek.

ÇTB Genel Sekreteri Sevcan Elver, gazetecilere yaptığı açıklamada, ticaret borsası olarak uygulamalı girişimcilik eğitimi ile Çanakkaleli girişimcilerin önlerini açmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu anlamda girişimcilerin KOSGEB desteklerinden faydalanmaları için çalışma yaptıklarını belirten Elver, bu programın amacının ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu ifade etti.

Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, İş Geliştirme Merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliği desteklemek istediklerini anlatan Elver, şunları kaydetti:

"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimimiz 5. etap ile 4-14 Kasım tarihlerinde düzenlenecek. Eğitim kapsamında 30 girişimci adayına 70 saatlik eğitim verilecek. Eğitimler sonunda sertifika alan girişimci adayları 30 bin lira girişimcilik hibe kredisi ile 70 bin lira sabit faizli kredi imkanlarından yararlanabilecekler. Eğitim programını Çanakkale Ticaret Borsası olarak çok önemsiyoruz. Bu projeyi devam ettirmekten oldukça mutluyuz."
Kaynak: AA