Azerbaycan Milli Azatlık Cephesi Partisi Genel Başkanı, Bbp Lideri Destici’yi Ziyaret Etti

Azerbaycan Milli Azatlık Cephesi Partisi Genel Başkanı Hürrü Aliyev ve Genel Başkan Yardımcıları, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Destici, Azerbaycan’ın Türkiye’ye uyguladığı vizeyi kaldırması gerektiğini söyledi.

Destici, “Sorumluluğumuzun içeride 75 milyon ile sınırlı olmadığını biliyoruz. Türk ve İslam coğrafyası olmak üzere, yeryüzündeki bütün mazlum milletlerin sorumluluğunu omzumuzda taşıyoruz” ifadesini kullandı.

"İKİ DEVLET AMA TEK MİLLETİZ"
“Türk Dünyasının çok önemli bir ülkesi olan Azerbaycan bizim için çok önemli” diyen Destici, “Biz Azerbaycan’ı ve Azerbaycanlı kardeşlerimizi kendimizden farklı görmüyoruz. Hem dil, hem iman hem de soydaşlık anlamında da ırk ve kan bağımız var. Dolayısıyla iki devlet ama tek millet. Biz bunu böyle görüyoruz. Bu şekilde de ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Büyük Birlik Partisi diğer siyasi partilerden daha çok Türk Dünyasına ve Azerbaycan’a önem veriyor. Parti kurucumuz şehit liderimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu, ‘Adriyatikken Çin Seddi’ne kadar kaynaşmış bir Türk milleti hayal ediyorum’ diyor. Biz şuanda Azerbaycan ile ilişkilerin üst düzeye çıkarılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

"AZERBAYCAN İLE İLİŞKİLERİMİZ DAHA SIK OLMALI"
Destici, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Maalesef Türkiye ile Azerbaycan arasında görünürde dostluk, kardeşlik var ama bu tam anlamıyla bizim istediğimiz düzeyde değil. Türkiye Azerbaycan ilişkilerini bir Türkiye Yunanistan, Bulgaristan ya da Almanya ilişkileri gibi bakmayız. İki ayrı devlet olarak değil de tek bir milletin iki ayrı devleti olarak bakar ve buna göre şekillenmesini isteriz. Keşke Azerbaycan Türkiye’ye vize uygulamasını kaldırsa. Serbest ticaret anlaşması imzalansa ve ilişkilerimiz vatandaşlarımızın kaynaşması anlamında, ticaret hacminin gelişmesi anlamında, kültürel gelişmelerin ilerlemesi anlamında hem de ikili ilişkilerin en üst düzeye çıkarılması anlamında önemli adımlar atılabilir.”

"BÜYÜK BİRLİK PARTİSİNE ÖNEM VERİYORUZ"
Azerbaycan Milli Azatlık Cephesi Partisi Genel Başkanı Hürrü Aliyev ise, “Büyük Birlik Partisi bizler için çok değerli ve önemli bir siyasi parti. Sizler nasıl ülkenize hizmet etmek istiyorsanız bizlerde kendi ülkemize hizmet etmek istiyoruz” dedi.

Aliyev, Destici’ye içerisinde Azerbaycan yöresine ait müzik aletleri bulunan pano hediye ederken, BBP lideri Destici ise Aliyev’e fincan takımı hediye etti.
Kaynak: İHA