Suriyeli Kadının Engelli Kardeşiyle Yaşam Mücadelesi

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Malatya'daki konteyner kente yerleştirilen biri engelli 2 kadın, yardımlarla hayata tutunmaya çalışıyor.

Merkeze bağlı Fatih köyünde kurulan ve Beydağı Konaklama Tesisi adı verilen konteyner kentte kalan Sade Osman,AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Humus kentinden olduklarını, iç savaş çıkınca araçlarla sınıra gelip Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Türkiye'ye geldiklerinde üzerlerindeki kıyafet dışında hiçbir şeylerinin olmadığını kaydeden Osman, Türkiye'nin kendilerine sahip çıktığını dile getirdi.

Hiç evlilik yapmadığını belirten Osman, yatağa bağımlı Fuziye Osman isimli engelli kız kardeşiyle yaşadığını aktardı.

Kardeşinin tüm ihtiyacını kendisinin karşıladığını anlatan Osman, "Türkiye'ye gelirken kız kardeşimi de yanıma alarak geldim. Erkek kardeşlerim ve eşleri de bizimle beraberdi. Onlar bize sahip çıktı. Fuziye, yatalak olduğu için hasırın üzerine koyduk. Dört kişi hasırı tutarak kız kardeşimi araca koydu. Onu öyle getirebildik. Fuziye yürüyemiyor ama konuşuyor, engeli doğuştan. Bazı temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor" diye konuştu.

Terk etmek zorunda kaldıkları Humus'ta babalarından kalma evde yaşadıklarını belirten Osman, yaşlı olduğu için çalışamadığını ve yardımlarla geçindiklerini açıkladı.

Konteyner kentten ve yöneticilerden çok memnun olduğunu, bütün ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren Osman, ilgileri için yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: AA