Ak Parti İl Başkanı Öztürk Açıklaması

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, "80 yıldır demir ağlarla ördük' gibi ideolojik söylemlerle devam edip, bir metre demir ağ örmeyen insanlarla kavga etmek gibi bir lüksümüz yok" dedi.


AK Parti Marmaris İlçe Yönetimi'nin ilçe danışma kurulu toplantısı, İçmeler beldesindeki Letoile Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Başkanı Öztürk, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Kurtulmuşlu ve yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda partili katıldı.

Öztürk, yaptığı konuşmada, Muğla'nın hiçbir yerinde aday sıkıntılarının olmadığını, en iyi hizmeti verecek adayları belirlemek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesini kazanacaklarına kendilerinin ve teşkilatlarının inandığını ifade eden Öztürk, "Anketlere baktığımızda AK Parti ile CHP arasında uçurum yok. Muğla kimsenin kalesi değil. Halkımız kimin daha çok hizmet edeceğine inanırsa ona oy verecek" diye konuştu.

Bir değişiklik olmazsa Başbakan Erdoğan'ın 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde 2 gün süreyle Muğla'yı ziyaret edeceğini bildiren Öztürk, Başbakan'ın Muğla, Milas, Bodrum, Fethiye ve zaman kalırsa Marmaris'te halkla kucaklaşacağı bilgisini verdi.

- "İdeoloji partisi değil, hizmet partisiyiz"

AK Parti olarak amaçlarının bir ideolojiye değil, millete hizmet etmek olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizi hangi alana çekerlerse çeksinler, kimseyle kavga etme niyetimiz yok. Biz kavga siyaseti yapmayacağız. Rakibimizi kötüleyerek oy arayışında değiliz. Biz ideoloji partisi değiliz, hizmet partisiyiz. Yaptıklarımızı anlatarak milletten oy isteme zorunluluğumuz var. '80 yıldır demir ağlarla ördük' gibi ideolojik söylemlerle devam edip, bir metre demir ağ örmeyen insanlarla kavga etmek gibi bir lüksümüz yok. Biz Cumhuriyetin çocuklarıyız. Cumhuriyete itiraz edenin zaten bizim aramızda yeri yok. Cumhuriyet hepimizi birleştirdi. Biz 1923'e nasıl gelindiğini bilenlerdeniz. Çanakkale ruhu, Cumhuriyet ile tecelli etti. 'Ben senden Cumhuriyeti daha çok seviyorum' şeklindeki konuşmalar bana zül geliyor."

- "AK Parti'yi Cumhuriyet iktidar yaptı"

Cumhuriyetin bir zümreye, bazı elitist gruplara bırakılamayacak kadar değerli olduğuna işaret eden Öztürk, "Cumhuriyet, AK Parti'yi iktidar yaptı. Eğer bu ülkede Cumhuriyet olmasaydı, demokrasi olmasaydı iktidara gelemezdik ve 12 yıldır iktidarda kalamazdık. Bizin tek güvencemiz Cumhuriyet, demokrasi ve özgürlükler" diye konuştu.

"Biz hiçbir zaman askere, demokrasi dışı güçlere güvenmedik ve halkın dışında bir kapı aramadık" diyen Öztürk, "İnanıyorum ki Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurduğu zaman bugünleri hayal etti. Bugün yaşasaydı, Marmaray'ın açılışını kendi elleriyle yapardı. Gidip Tandoğan Meydanı'nda insanları ayrıştırmaya tenezzül etmezdi" ifadesini kullandı.

- Oda başkanlarına "Kılıçdaroğlu" eleştirisi

Marmaris'te birilerinin siyasete yön vermeye çalıştığını savunan Öztürk, her yerde karşılarında mert rakip olmasını istediklerini söyledi.

Marmaris'teki oda başkanlarının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiklerini hatırlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Marmaris'teki oda başkanlarının Kılıçdaroğlu'ndan icazet almaya gitmeleri benim ağırıma gitti. Odaların bir sıkıntısı varsa sonuna kadar yanlarındayız ve her türlü sorunlarını çözmeye hazırız. Marmaris'e hizmet sevdaları varsa, 30 Kasım'ı, yani Başbakanımızı bekleyecekler. Eğer Kılıçdaroğlu'nun önünde icazet almak istiyorlarsa buyursun alsınlar. Oda başkanlarının, 'Kılıçdaroğlu ile Marmaris'in sorunlarını konuştuk' demeleri Marmaris halkına hakarettir. Bu da hoş bir şey olmadı. İnşallah yarın, birilerinin planladığı gibi olmayacak."

- "Belediye başkanı olduğunu unuttu"

İlçe Başkanı Kadem Mete ise Cumhuriyet Bayramı'nda Kaymakamlık tarafından düzenlenen yürüyüşte CHP bayrağının taşınmasını eleştirdi.

Yürüyüşün ardından 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda belediye tarafından gerçekleştirilen konserde Belediye Başkanı Ali Acar'ın konuşma yaptığını hatırlatan Mete, "Belediye Başkanı Acar, adeta bir belediye başkanı olduğunu ve o günün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü olduğunu unutmuşcasına yerel seçimlerden bahsediyor ve milleten oy istiyor. Marmaris işte böyle bir zihniyetle yönetiliyor. Herkesin ortak bayramında siyasi içerikli konuşma yapmayı seviyesizlik olarak değerlendiriyorum" dedi.

Kaynak: AA