'1. Ulusal Değerler Eğitimi Kongresi' Konya'da Yapılacak

Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından 1. Ulusal Değerler Eğitimi Kongresi Konya'da gerçekleştirilecek.


Dedeman Otel'de 31 Ekim'de başlayacak ve üç gün sürecek kongreye birçok uzman ve akademisyen konuşmacı olarak katılacak. Kongre, son gün şehir turu, Çatalhöyük ve Mevlana Müzesi, Tarihi Sille, Karatay Medresesi ve İnce Minare Müzesi gezileriyle son bulacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Barbaros Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulusal Değerler Eğitimi Kongresi'nin ilk kez düzenlendiğini belirtti.

Kongreyi geleneksel hale getirmeyi öngördüklerini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Son yıllarda toplumsal gelişimdeki ihtiyaç duyduğumuz, kaybettiğimiz ve gençlere veremediğimiz değerleri gençlere yeniden hatırlatmak istiyoruz. Bu anlamda bu değerlerimizi akademik ortamda bilimsel süreçlere getirmek ve orada tartışmalar yapıp, topluma daha iyi ifade edebilmeyi arzuluyoruz. Farklı üniversitelerde ve şehirlerde ara ara sempozyumlar düzenleniyor, ancak 1. Ulusal Değerler Eğitimi Kongresi Türkiye'de ilk kez yapılacak. Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak bunu Konya'dan başlattık. Bundan sonra diğer üniversitelerin kongreyi devam ettirmesini bekliyoruz. Bu, aynı şehirdeki farklı üniversiteler de olabilir, diğer şehirlerdeki üniversiteler de olabilir. Konya bunun başlangıcını yaptı. Bir bayrak yarışı, geleneksel hale gelmesini bekliyoruz."

Kaynak: AA