Erzurumlu İşadamlarından Kayso'ya Ziyaret

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik'in de aralarında bulunduğu 50'ye yakın Erzurumlu işadamı Kayseri Sanayi Odası'nı ziyaret etti.


KAYSO'dan yapılan açıklamaya göre, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri'nin Erzurum ile çok uzun yıllardır ticari ilişkiye sahip olduğunu, kendisinin de en az yılda bir kez Erzurum'a gittiğini ve her defasında daha gelişmiş bulduğunu belirterek, bunun da kendilerine mutluluk verdiğini söyledi.

Erzurum'un katma değer olarak biraz daha yukarılara taşınması adına nüfusunun artması gerektiğini belirten Boydak, Erzurum'un tarihi misyona sahip bir kent olduğunu ve karşılıklı iş ilişkilerinin geliştirilmesi için KAYSO olarak üzerelerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik de, Erzurum'un İpek Yolu üzerinde olmasına rağmen özellikle 1980'den sonra beklenen atılımı yapamadığını söyledi.

Yücelik, şehir olarak son yıllarda kış turizmine ağırlık verdiklerini, sağlık ve termal turizmde de önemli gelişmeler yaşandığını, ticaret merkezi olma yönünde eksikliklerinin olduğunu, bunu da geliştirme gayreti içerisinde olduklarını vurguladı.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak da, Kayseri'nin Türkiye'nin göz bebeği bir il olduğunu ve kalkınıp gelişmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kaynak: AA