Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü

Tarihi Kentler Birliği Başkanı Asım Güzelbey, "Kültür ve Sanat Kurumu" dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülmelerine ilişkin, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl Zeugma Mozaik Müzesi ile aynı ödülü almıştık. İki yıl üst üste aynı ödüle layık görülmek bizim için büyük bir mutluluk oldu" dedi.


Güzelbey, 2 yıldır başkanlığını sürdürdüğü Tarihi Kentler Birliği'nin uluslararası boyuta açılması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Birliğe üye şehirlerin tarihi eserleri restore etme konusunda birbiriyle yarıştıklarını dile getiren Güzelbey, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Zeugma Mozaik Müzesi ile geçen yıl ödülü almıştık. İki yıl üst üste aynı ödüle layık görülmek bizim için büyük bir mutluluk oldu" diye konuştu.

Güzelbey, birlik olarak çalışmalarını aynı yönde sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.

Doğal ve kültürel çevre konuları ile kentlerdeki kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında gösterdikleri yoğun çabalar ve kent kültürü alanındaki toplumsal farkındalığın artmasında sergiledikleri başarılı çalışmaları ile Kültür ve Sanat Kurumu olarak Tarihi Kentler Birliği'ne Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verilmesi uygun görülmüştü.

Kaynak: AA