Aksaray'da Cumhuriyet Resepsiyonu

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 90| yıl dönümü dolayısıyla Aksaray Valiliği tarafından Cumhuriyet Resepsiyonu gerçekleştirildi.


Bir otelde verilen Cumhuriyet Resepsiyonu'na, Aksaray Valisi Selami Altınok, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Aytekin, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, il protokolü üyeleri, kaymakamlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Aksaray Valisi Altınok ve Alay Komutanı Albay Aytekin, eşleriyle resepsiyona katılan davetlileri karşılayarak, Cumhuriyet Bayramını tebrik etti.

Altınok, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 90| yıl dönümünün güzel bir mekan ve akşamda Aksaraylılar ile kutlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Cumhuriyetin getirmiş olduğu kazanımları Aksaray'da da yaşatabilmenin gururunu yaşadıklarını anlatan Altınok, "Cumhuriyetle beraber gelen özgürlükleri, demokrasiyi, hukukun üstülüğünü ve gelişimini yaşamanın ve yaşatmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet bir erdem ve fazilet onun kıymetini Aksaraylılar biliyor. Herkesin Cumhuriyet bayramını kutluyorum" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Palta ise Cumhuriyet'in Türk milleti için en iyi idare şekli olduğunu ifade ederek, "O açıdan bunun kıymetini bilmemiz lazım. Bu çerçevede bayramlarımızı sadece belli bir kesimin belli bir zümrenin değil de tüm vatandaşlarımızın ortak değer ve bayramı olarak coşku ile kutlamamız gerektiğini düşünüyorum. Zaten vatandaşlarımız kendi cumhuriyet bayramına da sonuna kadar sahip çıkmaktadır. Tüm hemşerilerimin bayramlarını kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Cumhuriyetin 90| kuruluş yıl dönümü için hazırlanan Türk bayraklı pasta kesilirken, resepsiyon havai fişek gösterileri ile sona erdi.

Kaynak: AA