Burdur Belediye Başkanı Akkaya Muhtarlarla Biraraya Geldi

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "Başımızı öne eğdirecek, yüzümüzü kara çıkaracak hiçbir çalışmamız yok" dedi.

Burdur Muhtarlar Derneği'nde mahalle muhtarları ile biraraya gelen Akkaya, belediyenin yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Belediye olarak önlerinde yapılacak çok işlerinin bulunduğunu belirten Akkaya, "İlimizde özellikle son üç yılda yoğun bir doğalgaz çalışması var. Bunun yanında TEDAŞ ve TELEKOM'un yaptığı çalışmalar bulunuyor. Biz geçen yıl ve bu yıl çok hızlı şekilde sıcak asfalt çalışması yaptık. Burdur'un 3'te ikisinden fazlasını asfaltladık" diye konuştu.

Akkaya, belediye olarak iki yıldır sıcak asfalta 20 milyon liranın üzerinde harcama yaptıklarını, bu harcamanın bütçeye göre 10 yılda yapacakları harcama tutarında olduğunu kaydetti.

Belediyenin borcu konusunda çeşitli iddiaların olduğuna işaret eden Akkaya, şöyle devam etti:

"Bizim başımızı öne eğdirecek, yüzümüzü kara çıkaracak hiç bir çalışmamız yok. Borç, İller Bankasına olan borçtur. Bunun büyük kısmı bizden önceki dönemde başlayıp devam eden ve tamamlanan kanalizasyon, arıtma tesisi ve Senir İçme Suyu Projesi'nden dolayı oluşan borçlardır. Bunun dışında bizim maliyeye, SGK'ya, TEDAŞ'a müteahhitlerimize tek kuruş borcumuz yok."

Kaynak: AA