Yüksekova’da Renkli 29 Ekim Kutlamaları

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Yüksekova’da Renkli 29 Ekim Kutlamaları

Yüksekova’da sabah saatlerinde kaymakamlıkta düzenlenen bayramlaşmadan sonra etkinlikler, Şemsettin Onay Anadolu Lisesi bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gaziyaka, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Emre, 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Okan, 7. Hudut Alay Komutanı Albay Cemalettin Doğan, Topçu Albay Asım Tekin, 3. Piyade Tümen Komutanı Kurmay Başkanı Albay Mehmet Yılmaz, daire ve kurum amirleri ile öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmalardan sonra öğrenciler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiir ve yazılar okudu.

Törende, cumhuriyet bayramıyla ilgili konuşan Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, katılanların bayramını kutlayarak, “Şüphesiz cumhuriyet yönetiminde egemenlik ulusundur. Egemenlik bir topluluğun, bir devletin ülke üzerinde sahip olduğu tüm yetkilerdir. Hür olmak, yetki sahibi olmak hâkimiyet anlamına gelir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, egemenliğin halka ait olduğunu, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözüyle açıklamıştır” dedi.

Tikdağ’ın konuşmasından sonra Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu folklor ekibi folklor gösterisi yaptı. Protokolden büyük beğeni toplayan folklor gösterisine komutanlar alkışlarla eşlik etti. Törende bazı komutanların öğrencilerle tek tek sohbet etmesi dikkat çekerken, etkinlikler resmi geçitten sonra sona buldu.
Kaynak: İHA