'Gezi'den sonra oylarımız yüzde 52'ye çıktı'

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Gezi Parkı olaylarından sonra AK Parti'nin oylarının yüzde 52'ye çıktığını da savundu.

'Gezi'den sonra oylarımız yüzde 52'ye çıktı'
AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Ankara Günlüğü programında, Gezi Parkı olaylarına ilişkin ve AK Parti'nin yerel seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Ünal, Gezi Parkı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

'Bir sorunla karşılaştığınız zaman ya sorunun bir parçası olursunuz ya çözümün bir parçası olursunuz. Soruna yaklaşım biçiminiz ya sorunun bir parçasını ve sorunu krize dönüştürme amacını taşır ya da sorunu bir çözüme taşıma amacı taşır. Gezi olaylarına bakarken Gezi olaylarını bir sorun olarak görüyorsanız ve bu sorunun da çözümüne dair bir bakış açısı geliştiriyorsanız bu güzel bir şeydir. Ama Gezi olayları üzerinden başka bir gerilim üretmek, Gezi olayları üzerinden o mutabakat sağlamak istediğiniz yapıda yeni kırılmalar ortaya çıkarmak gibi bir niyetiniz varsa ve gittiğiniz her yerde;'Her yer Taksim, her yer direniş'diyorsanız, seçilmiş bir hükümetin meşruiyetini tartışmaya açıyorsanız, sandıkla gelenin sandıkla gitmesi gerekirken; 9 yılda 7 defa seçim yapmış bir iktidarı Gezi olayları üzerinden diktatörlükle suçluyorsanız iktidar partisi burada oyunu artırır.
Gezi olaylarından sonra bizim oyumuz yüzde 52'ye çıktı.'

'BÜYÜKŞEHİR ADAYLARINI AYNI ANDA AÇIKLAYABİLİRİZ'

Ünal, 'İzmir'i, Antalya'yı alacağız sözleri insanları rahatsız ediyor. Bir şehri alacağız ifadesi yanlıştır, bu bir özeleştiridir' dedi.

AK Partide aday belirleme sürecinin devam ettiğini söyleyen Ünal, '16 büyükşehirin belediye başkan adaylarını aynı anda açıklayabiliriz' şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE