Gaziantep’te Coşkulu Cumhuriyet Konvoyu

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıl dönümü, münasebetiyle Şehitkamil Belediyesi ve Özel Sanko Okulları işbirliğiyle düzenlenen ‘Cumhuriyet Konvoyu’ Gazianteplilere Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doyasıya yaşattı.

Gaziantep’te Coşkulu Cumhuriyet Konvoyu

Özel Sanko Okulları'ndan hareket eden 'Cumhuriyet Konvoyu'na Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu'nun yanı sıra öğrenciler, veliler, vatandaşlar, okul yöneticileri ile belediye çalışanları katıldı.

Türk bayrakları ve kırmızı beyaz balonlarla süslenen yüzlerce aracın katıldığı ve 10. Yıl Marşı'nın seslendirildiği konvoya, trafikte seyir halinde olan araçlar klakson çalarak, yayalar ise alkışlarla destek verdi. Yol boyunca binalardaki vatandaşlar da evlerinin balkonundan Türk bayrakları ve el sallayarak sevgi gösterisinde bulundu.

Araçların üzerinde, "Cumhuriyet’i Biz Yaşatacağız", "Cumhuriyet Erdemdir", "Yaşasın Cumhuriyet" yazan geleneksel Cumhuriyet Konvoyu, kent merkezinde belirlenen güzergahı dolaştıktan sonra Demokrasi Meydanı'nda havai fişek gösterisiyle turunu tamamladı.

Konvoy turunun ardından Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Türk gençliğinin Cumhuriyet'e her zaman olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağını söyledi.

Örnek bir kutlamayla Cumhuriyet coşkusunu Gaziantep ve Şehitkamillilere yaşattıklarını belirten Fadıloğlu, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılı etkinlikleri kapsamında Şehitkamil Belediyesi olarak bu yıl Özel Sanko Okulları ile işbirliği içinde geniş kapsamlı fener alayı düzenledik. Bu organizasyona destek veren Özel Sanko Okulları’na, öğrencilere, velilere ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılı herkese hayırlı olsun. Ülkemizin çeşitli yerlerinde kutlanan etkinliği bizler de fener alayı ile gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Köylüoğlu da, konvoya katılanlara teşekkür ederek, "Cumhuriyet Bayramı senede bir gün kutlansa da yüreğimizde her gün kutluyoruz. Hepimizin bayramı kutlu olsun" dedi.

Son 4-5 yıldır konvoyu düzenleyerek Cumhuriyet coşkusunu halkla paylaştıklarını ifade eden Köylüoğlu, "Bu yıl Şehitkamil Belediyesi ile konvoyu organize ettik. Öğrencilerimiz, velilerimiz, halkımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na bize verdikleri büyük destekleri ve çok güzel bir organizasyon oluşturdukları için teşekkür ediyoruz" diye konuştu

Kutlamalar halk oyunları ve tekvandocuların gösterileri ile sona erdi.
Kaynak: İHA