Dünya Bankası Başkanı Kim Türkiye'ye Gelecek

Dünya Bankası Grubu Başkanı Jim Yong Kim, 30-31 Ekim'deki Türkiye ziyareti sırasında, 5. İzmir İktisat Kongresi'ne, Küresel İslami Finans Merkezinin açılışına ve Türkiye Yatırım Danışma Konseyinin 8. toplantısına katılacak.


Dünya Bankasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Jim Yong Kim 30-31 Ekim'de Türkiye'yi ziyaret edecek.

Açıklamada Başkan Kim'in, ziyareti sırasında 5. İzmir İktisat Kongresi'ne, Küresel İslami Finans Merkezinin resmi açılış törenine ve Türkiye Yatırım Danışma Konseyinin 8. toplantısına katılacağı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceği belirtildi.

Açıklamada, "Türkiye'nin önündeki zorluklar ve fırsatlarla küresel bağlamda ihtiyaç duyulan reformlar" üzerinde durulacak görüşmelerde Başkan Kim'e, Dünya Bankası Grubu İcra Direktörü Gino Alzetta, Dünya Bankasının Avrupa ve Orta Asya bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı Laura Tuck, Uluslararası Finans Kurumunun Doğu ve Güney Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitsiragosve Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Martin Raiser'ın da eşlik edecek" ifadesine yer verildi.

Ayrıca, Başkan Kim'in 30 Ekim'de İzmir İktisat Kongresinin açılış töreni sonunda basın mensuplarıyla bir araya geleceği ve aynı gün Küresel İslami Finans Merkezinin açılış töreninin ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile ortak bir basın toplantısına katılacağı kaydedildi.

Ziyaret, Kim'in başkanlık görevine geldiği Temmuz 2012'den beri Türkiye'ye ilk ziyareti olacak.

Kaynak: AA