Litvanya'nın Mersin Fahri Konsolosluğu Açıldı

İçel'de, Litvanya'nın fahri konsolosluğunun açılması dolayısıyla resepsiyon verildi.


Vali Hasan Basri Güzeloğlu, bir otelde düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, bu fahri konsolosluğun açılmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Nüfus bakımından küçük görünen Litvanya'nın, aktif ve güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu dile getiren Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle eğitim ve kültürdeki altyapısıyla dikkati çeken Litvanya, bugün bulunduğu Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı kimliğiyle de gerçek bir Türkiye dostudur. Böyle bir ülkenin fahri konsolosluğunu İçel'e taşıması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Fahri konsolosluklar sadece bir boyutta değil, çok boyutlu olarak ilişkileri geliştiren ve güçlendiren kuruluşlardır. Açılışını yaptığımız bu konsolosluk, Litvanya'nın Türkiye'deki 5'inci fahri konsolosluğudur ancak inanıyorum ki Litvanya'nın Türkiye'deki en dinamik, en güçlü ve en aktif konsolosluğu olacaktır."

Fahri Konsolos Armağan Öner ise Litvanya'nın, AB'ye 2004 yılında katıldığını hatırlattı. Bu katılımın, Litvanya için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Öner, "2013 yılı itibariyle AB Dönem Başkanı olan Litvanya, Türkiye'nin AB üyesi olma yolundaki en büyük müttefiki olmuş ve olmaya devam etmektedir" diye konuştu.

Resepsiyona, Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, CHP İçel milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA