İnesmek 4 Bin 500 Kişiyi Meslek Sahibi Yaptı

Bursa'nın İnegöl Belediyesi tarafından 2011 yılından bu yana açılan İNESMEK kurslarından şimdiye kadar 4 bin 500 kişinin yararlandığı bildirildi.

İnesmek 4 Bin 500 Kişiyi Meslek Sahibi Yaptı

'İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nı (İNESMEK) ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugüne kadar 4 bin 500 kişinin faydalandığı kursları bu yıl daha fazla insana ulaştırmak istediklerini belirtti.

Aktaş, “İNESMEK, İnegöllü hemşerilerimize sanat, meslek ve sosyal alanda beceri kazandırmak maksadıyla eğitim yolculuğuna başlamıştır. Bunların yanında unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlarımızı yaşatmak gayeleri de vardır. İNESMEK kurslarında el sanatlarından bilişim teknolojisine, sağlıktan çocuk gelişimine, kişisel gelişimden sanat ve tasarım kurslarına kadar pek çok alanda eğitim verilmektedir. 2011-2012 eğitim öğretim döneminde 2 kurs merkezi ile eğitim vermeye başlayan İNESMEK, bu yıl 9 farklı kurs merkezi ile 73 farklı branşta eğitim veriyor. Maksadımız bu yıl daha fazla İnegöllüye ulaşmak" dedi

Yeni kayıt döneminde İnegöllülerin büyük talebi ile karşılaştıklarını anlatan Aktaş, "5384 ön kayıt aldık. Yıl içerisinde sıra gelebilecek branşlarda, internet sitemizden ve kurs merkezlerimizden kayıt almaya devam ediyoruz. 2013-2014 eğitim öğretim dönemi startını 52 grupta bin 222 kişi ile ekim ayında verdik. Bunun dışında Suriyeli vatandaşlarımıza Türkçe eğitimi veriyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA