Soma'da Kömür Madenindeki Yangın

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir kömür madeninde çıkan yangında ölen işçi Yunus Güçlü'nün iki çocuğunun, Balıkesir'de evlerinin bulunduğu köyden Savaştepe'ye servis olmaması nedeniyle eğitimlerine devam edemediği belirlendi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri için sosyal ve ekonomik destekte bulunulmasına ilişkin işlemler başlatıldı.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Müdürü Halil Ömer Yalım ve sosyal çalışmacı Sevgi Kesen, Savaştepe'nin Sıtmapınar köyünde oturan Güçlü'nün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette, evli ve 6 çocuk babası Yunus Güçlü'nün, bir aydır madende çalıştığı, geçimi sağlayan babanın, vefat etmesi sonrasında ailenin ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya kaldığı tespit edildi.

Ailenin iki çocuğunun, köyden ilçeye servis olmaması nedeniyle eğitimlerine devam edemediği belirlendi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından eğitim çağındaki çocukların okullarına devam edebilmeleri için sosyal ve ekonomik destekte bulunulmasına ilişkin işlemler başlatıldı.

Evde, aileye psikolojik destekte bulunulurken, ilerleyen süreçte çocukların ve ailenin durumlarının uzmanlar tarafından takip edileceği belirtildi.

Kaynak: AA