Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Nevşehir'de Konser Verdi

Nevşehir'de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) tarafından 'Kampüste Senfonik Akşamlar' projesi kapsamında konser verildi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Nevşehir'de Konser Verdi
Nevşehirli müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde dünyaca ünlü piyanist İdil Biret de sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) tarafından 'Kampüste Senfonik Akşamlar' projesi kapsamında Yozgat'ın ardından 2. konser Nevşehir'de gerçekleştirildi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere Nevşehirliler büyük ilgi gösterirken konseri izleyenler arasında Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Garnizon Komutanı Jan. Kd. Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel de vardı.

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yaklaşık 1 saat süren konserde Nevşehirlilere unutulmaz bir gece yaşatırken konserde dünyaca ünlü piyanist İdil Biret sahne aldı.

Konser öncesinde gazetecilere bir açıklama yapan Şef Rengim Gökmen, senfoni orkestrasının dünyanın en eski sanat kurumlarından olduğunu, Türkiye'de de sanat kurumlarının kaynağını oluşturduğunu vurguladı. Gökmen, senfoninin Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalan en değerli miras olduğunu vurgulayarak, Mustafa Kemal Atatürk ile hayat bulduğunu kaydetti.

'Kampüste Senfonik Akşamlar' projesi ile klasik müziği sevdirmeyi hedefleyen turneyle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası bu yıl 5 ilde, 5 konser verecek

Kaynak: İHA