Kilis Valisi Tapsız Açıklaması

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, "İpek Yolu Kalkınma Ajansı kurulduğu bölgede ortak akıl ve kollektif bir yapı oluşturmuştur" dedi.


Vali Tapsız başkanlığında İKA yönetim kurulu toplantısı Adıyaman Valiliği Toplantı Salonu'nda yapıldı. Vali Tapsız, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, İKA'nın kurulduğu günden beri bölgeyi geleceğe taşıyacak düşünce ve politikalar ürettiğini, bölgedeki tüm kesimlerde kalkınma bilinci oluşturduğunu söyledi.

Kalkınma ajanslarının bölgenin gelişiminde ekonomik konulara yoğunlaşmanın yanında sosyal dengenin sağlanmasını da sağladığını belirten Tapsız, "İKA kurulduğu bölgede ortak akıl ve kollektif bir yapı oluşturmuştur. Üç yıl gibi kısa süre zarfında hem mali destek programlarıyla bölge ekonomisine büyük katkı sağlamış hem de bölge planı hazırlayarak bölgenin yatırım olanaklarını ve zenginliklerini resmederek bölgenin yol haritasını çıkarmıştır" dedi.

Toplantıya son kez başkanlık yapacağını ifade eden Tapsız, İKA'nın dönem başkanlığının bir yıl boyunca Adıyaman Valiliği'ne devredileceğini ve bundan sonraki toplantıların Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında yapılacağını bildirdi.

Toplantıda 2014 yılı mali destek programı yol haritası hakkında katılımcılar sunum eşliğinde bilgilendirildi.

Toplantıya, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Gaziantep İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman, Adıyaman İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu ile İKA yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA