Demirtaş'tan Demokratikleşme Paketi çıkışı

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratikleşme Paketi'nin çok daha güçlü ve kalıcı anlayışla hazırlanabileceğini söyledi.

Demirtaş'tan Demokratikleşme Paketi çıkışı
Grup toplantısında konuşan Demirtaş, AK Parti ile paralel devletin iç içe olduğunu iddia ederek; AK Parti'nin paralel devletle işbirliği içinde olduğunu öne sürdü.

Özel Yetkili Mahkemelerin paralel devletin bir mekanizması olduğunu iddia eden Demirtaş, 7 tutuklu milletvekillinin de Parlamento çalışmalarından uzak kaldığını belirterek, kamuoyunda milletvekillerinin suçlu olduğu imasının oluşturulmaya çalışıldığını kaydetti.

Demirtaş, 'Bizim faaliyetlerimiz neyse, Hatip Dicle'nin faaliyeti oydu, Kemal Aktaş'ın faaliyeti oydu, Selma Irmak'ın faaliyeti oydu. Hiçbir milletvekili arkadaşımız bizim yürüttüğümüz siyasi faaliyet dışında, farklı bir faaliyet çalışması yürütmedi. Yargılanma nedenleri de budur' ifadelerini kullandı.

Demokratikleşme Paketi ile ilgili olarak, televizyon kanallarının gezilerek pazarlama yapıldığını söyleyen Demirtaş, 'Pazarlanan ürün kabak çıktı' ifadesini kullandı.

Demirtaş şöyle devam etti:

“Bu kadar pazarlamanın ardından bu kadar ucuz bir ürün çıkınca herkes şok oldu. Ana dilde eğitimin, kamusal alanda veya ana dilde bütün hakların kamusal alanda serbest bırakılmasının önünde ne gibi bir engel vardır? Akil adamlar her bölgede öneri aldılar, herkes Türkiye'nin yüzde 80'ni kamusal alanda, her yerde serbest kalsın'.

Başörtüsü konusunun çözüldüğünü belirten Demirtaş, 'Bu paket çok daha güçlü, çok daha kalıcı anlayışla hazırlanabilirdi. Ne yaptılar? Oluşan ortamı heba ettiler' diye konuştu.

Demirtaş, sınıra yapılacak duvarın yapılmamasını isteyerek, duvar ve sınırların halkın isteği dışında yapıldığını göstermek için 2 Kasım'da Nusaybin'den sınıra doğru yürüyeceklerini ifade etti. Demirtaş, serbest bırakılan pilotlarla ilgili ise 'Bakın işte el Kaide ve El Nusra ile ilişkinin en bariz örneği serbest bırakılan pilotlardır. Ailelerine kavuşmuş olmaları önemlidir, yürekten geçmiş olsun diliyorum. 70 günden fazla esaret altında yaşadılar. Büyük bir diplomatik başarı olarak seslendirerek servis edilen, görkemli tören gerçekleştirilen olayın altında aslında kirli pazarlıkları kapamak vardır' diye konuştu.
Kaynak: İHA