Toplum Temelli Ruh Sağlığı Hizmetleri, Sosyal İçermeye Doğru Konferansı (1)

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Aile hekimlerine uzaktan eğitimle uzmanlık eğitimi imkanı ve mecburi hizmetten de muafiyet hakkı verilecek”dedi.

Toplum Temelli Ruh Sağlığı Hizmetleri, Sosyal İçermeye Doğru Konferansı (1)
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Toplum Temelli Ruh Sağlığı Hizmetleri, Sosyal İçermeye Doğru” konulu uluslararası konferansa katıldı.

Konferans çıkışı Bakan Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Aile hekimlerine dair sorulan bir soru üzerine cevap veren Müezzinoğlu şunları söyledi:
“Torba kanunu içerisinde aile hekimliği çalışmalarına devam ediyoruz. Aile hekimliği arkadaşlarımız pratisyen eğitimi alıyorlar. Onlara kararname ile uzaktan eğitim ile uzmanlık yapabilme hakkı olabilecek. Pratisyen hekim arkadaşlarım pratisyen hekim statüsü ve aile hekimi uzmanlığı statülerini alarak devam etmek istiyoruz. aile hekimliği yaptıkları yerde düzenleme ile yapmış oldukları yerde bir düzenleme kabul etme üzerine çalışıyoruz. TBMM’ye torba kanunda verdiğimizde bu olayı getirmeyi planlıyoruz. Şayet meclisin teveccühü olursa da aile hekimlerimize bu anlamda bir düzenleme getiriyoruz ve uzman olma hakkı zaten var ama pratiğinin güçlenmesine sebep olur.”
Bir gazetecinin “Alo 182 hattıyla ilgili ücretlendirme konusun da şikayetlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Bakan Müezzinoğlu, “Acil hizmetler genel müdürlüğü gelen şikâyetleri değerlendiriyor. Biz vatandaşımızı rahatsız edecek bir karar almayız. Önümüzdeki günlerde acil hizmetler genel müdürlüğü bir açıklama yapacak” ifadesini kullandı.

Demokratikleşme paketinde geçen kamu da başörtü serbestliği sorusu üzerine cevap veren Bakan Şahin, “Aslında paketin içerisinde 76 milyonu kucaklayan, herkesin hak ve özgürlüğünü koruyan demokratik paketler var. Bunların biri de kamu da başörtüsü sorunu. Baktığımız zaman toplumda bir olgunlaşma süreci mevcut. Bu engelleri kaldırıp ileri demokrasiye gitmesine yardımcı olmak lazım. Kamuda başörtüsü aslında ülkemizin ne kadar değiştiğini de gösteriyor. 2007 yılında parti kapatma ile ilgili süreci yaşadığımız zaman hatırlarsınız üniversite de başörtüsüyle ilgili yapılan bir düzenlemenin toplumu ne kadar kutuplaştırmaya çalıştığını gördük. Üniversitede başörtülü kızlarımızın yaşadıkları üzerine söylediğim bir şey gazetelere manşet olmuştu. Bir gün sonra da Yargıtay başsavcısı benim demecimi parti kapatmaya delil olarak göstermişti. Bu 3-5 yıl önce olan bir olay. Artık bunların yaşanmadığı bir Türkiye'ye gidiyoruz. Bir kadın olarak anne olarak bunu çok önemsiyorum. Artık birbirimiz şekline göre değil kalbine vicdanına göre değerlendireceğiz” diye konuştu.

Demokratikleşme paketini de değerlendiren Bakan Müezzinoğlu, "Toplumu ciddi düzeyde, bireysel hak ve özgürlükler anlamında nefes aldıran bir süreç. Daha iyisi mutlaka 3-5 yıl sonra olacaktır, olmalıdır da. Bu yolculuk bence sağlıklı bir yol haritasına girdi. Ama yeterli mi kısmı, bugün için yeterli. Yarın için yenilere ihtiyaç olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA