Gamek Kursiyerlerinin Sertifika Töreni

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursu (GAMEK) 2013, 2014 sezonunu tören ile başlattı.

Gamek Kursiyerlerinin Sertifika Töreni
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törende 2012, 2013 sezonunda çeşitli branşlarda kurs eğitimi alan ve başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

GAMEK’in 2006 yılından buyana 94 binin üzerinde kursiyere sertifika verdiğini ve birçoğuna meslek kazandırdığını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirdiklerini belirtti.

Bugün kadar 7 şube ile 57 branşta vatandaşa ücretsiz kurs hizmeti verdiklerini vurgulayan Evrim, insanların büyük ilgisini gören bu kurs şubelerinin her geçen gün sayısını katlayarak hizmete devam ettiğini açıkladı.

Kurslara resmi boyutta desteklerini esirgemeyen Şahinbey ve Şehitkâmil Halk Eğitim Merkezlerine teşekkür eden Evrim, merkez müdürlerine katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi verdi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, çalışan üreten ve sevgiyi etrafını yayan insanlar ile Türkiye’nin daha refah bir seviyeye gelmesini temenni etti. İnsanları dil, din, renk, inanç gibi değerleri ayırt etmeden herkesi aynı seviyede gördüğünü ve sevdiğini vurgulayan Turan, “Biz Gazianteplisini, Siirtlisini, Giresunlusunu, Edirnelisini, başı açığı, başı kapalıyı, türkümüze, sazımıza ve sevgimize herkese kurban oluyoruz. An bu an. Sevginin ve saygının ifade edileceği an bu an. Bu işin akşamı ve yarını yok. Seveceksen bugün sev. Yarını yok. Dr. Asım Güzelbey’i ve ekibini seveceksen bugün sev, alkışlayacaksan bugün alkışla. Biz yöneticilerimizi ve halkımızı seviyoruz. Biz onlar için çalışıyoruz. Devletimizin imkanlarını sizlerin mutluluğu için yapıyoruz.” diye konuştu.

Eşi Nihal Turan’ın da mozaik kursundan mezun olduğunu belirten Uğur Turan, eşini ve yine aynı kurstan mezun olan Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın’ın eşi Emine Aydın, Vali Yardımcısı Bestami Alkan’ın eşi Gelengül Alkan’ın da tebrik etti.

Sertifika töreni öncesi GAMEK’in müzik kursundan mezun olan kursiyerleri mini bir konser verdi. Salonu dolduran kursiyerler verilen konseri ayakta alkışladı.

Yapılan açıklamalr ve konserin ardından çeşitli branşlardan mezun olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törene Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’ın yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Muhtar Akyol, Şahinbey Halk Eğitim Müdürü Salih Erdemci, Şehitkamil Halk Eğitim Müdürü Abdullah Yılmaz, GAMEK Koordinatörü Ramazan Dündar ile kursiyerler katıldı.

Kaynak: İHA