Ereğli Belediyesi Meclisi Toplanamadı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesinin 2013 yılı Ekim ayı toplantısı AK Partili ve bağımsız meclis üyeleri gelmediği için yapılamadı.

Ereğli Belediyesi Meclisi Toplanamadı
Posbıyık AK Parti ve bağımsız meclis üyelerini meclisi çalıştırmamakla eleştirdi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisi 2013 yılı Ekim ayı toplantısına CHP’li 12 belediye meclis üyesi katılırken, AK Parti’den 7 ve bağımsızlardan da 6 olmak üzere 13 meclis üyesi ise katılmadı. Belediye meclis toplantısının ilk oturumu çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. Başkan Posbıyık AK Parti ve bağımsız meclis üyelerini eleştirerek “Halk onları mecliste görevlerini yapsınlar diye seçti. Fakat onlar meclise gelmiyorlar” dedi.

“KEPEZ’E CUMHURİYET HALK EVİ YAPILIYOR”
Meclis toplantısında belediye hizmetleri hakkında bilgiler veren Posbıyık 2013 yılında 56 bin ton sıcak, 200 bin metre kare de emsiyon asfalt döktüklerini ifade etti.

Asfalt çalışmalarına devam edeceklerini belirten Posbıyık yapılan hizmetler hakkında şu bilgileri verdi: “Halkevleri çok talep gördü. Yenisini Kepez’de yapıyoruz. Çünkü talepleri karşılamakta zorluk çekiyoruz. Cumhuriyet Halkevleri’nin ikincisi Kepez Mahallesi’nde yapmaya karar vermiştik ve inşaat çalışmalarına da başlamıştık. Bu yeni tesisin açılışını da 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yapacağız.

“ÖMERLİ’YE PİKNİK ALANI YAPILACAK”
Kaynarca Konutları meşelik alanda yeni bir piknik alanı yapıyoruz. Muhteşem bir piknik alanı olacak. Çalışmalarda sona yaklaştık. Şehit anıtlarını yeniledik. Yeni anıt fotoğraflı yapıldı. Gaziler Günü’nde açılışını yaptık. Duygusal bir gün yaşadık.

Mezarlık konusunda endişeler var. Belen’de 130 bin metrekarelik bir alanda yeni mezarlık yaptık. Her yönüyle tam teşekküllü yeni bir mezarlık oluşturuyoruz. En iyisini yapmak için çalışıyoruz. AKM’nin yapımı için de son aşamaya gelindi. Kültür Bakanlığının şartlarını yerine getiriyoruz. Onlarla birlikte ortak bir çalışma yapacağız. Bu ortak çalışma sayesinde yeni AKM’nin yapım masraflarının yarısını Bakanlık karşılamış olacak.

“BEDAVA ARSAYA İTİRAZ ETTİLER”
Kent meydanları projeleri için de çalışmalarımız sürüyor. İlk hedef mevcut terminal binasının olduğu yerde bir kent meydanı yapmak. Şu anda beklemedeyiz. Hükümet Konağı’nın da bu projeye dahil edilmesi ilgili talebimiz vardı. Buna itiraz ettiler. Bakanlık olur verirse buradaki yöneticilerimiz de kabul ediyoruz, dediler. Biz belediye ile kaymakamlık yan yana olsun, diye düşündük. Bu proje vizyonumuzu genişletecek. Bu proje ile de Kaymakamlık Binası’nın projesini de bedava yapmış olacağız.

Yeni hal binasını yapmak için de girişimlerimiz devam ediyor. Soğanlıyörük’te bu binayı yapacaktık. Soğanlıyörük halkı, mahalle olmayı kabul etmediği için hal binasını bu yerleşim biriminde yapamamıştık. Dolayısıyla da yeni hal binamızı Potbaşı’ndaki şantiyemizde yapacağız.

Amfi Tiyatro’nun hala işletmeye açılmaması büyük bir kayıptır. Karadeniz sahilinin en büyük amfi tiyatrosunu maalesef çalıştırmıyorlar. Bize de vermiyorlar, İl Kültür Müdürlüğü de yapmıyor. Tesis terk edilmiş vaziyette. Yazık, günahtır. Konser ve etkinlik yapacak bir yere ihtiyaç var her kentte.

Liman Başkanlığı yerini talep ettik. Sahil Sıhhiye binasını satın alıyoruz. Liman Başkanlığı binasını da talep ettik. Bu talebimiz yerine getirilirse orada bir yeşil alan yaratacağız. Estetik olarak çok güzel olacak.

Kestaneci Piknik Alanı çok ilgi görüyor. Piknik alanını genişletmek için büyük bir çalışma içine girdik. Kemer’de bisiklet toplanma alanı yapacağız. Bisiklet yolunu da uzatacağız. Kepez piknik alanının üst tarafındaki mezarlar da ailelerinden izin alınarak kaldırıldı. Bu alanda da yeşil alan oluşturacağız. Çok yerde halı sahalar yaptık. Şu anda Bağlık, Süleymanlar, Korubaşı gibi mahallelerde yeni halı sahalar yapmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Camilerin avlularını kapatmaya devam ediyoruz. AVM inşaatı süratle devam ediyor. Pazaryerini boşalttıktan sonra da bu alana ikinci kent meydanını yapacağız. Kepez terfi istasyonunun hemen yanında futbol sahası yapıyoruz. Çarşı üst kapama projesi hazırlandı. Bu çalışmanın devamını getireceğiz. Orhanlar Mahallesi’nde taş kaplama yol çalışması yapmıştık. Çok büyük ilgi gördü. Bu çalışmanın da devamını getireceğiz. Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak yaptığımız işleri halkın ve muhtarların taleplerine göre yapıyoruz ve son derecede başarılıyız.”
Konuşmasında Ereğli’de şehir içi yolcu taşıma ücretlerine yapılan zamma itiraz ettiklerini ve zam yetkisinin belediyede olduğunu söyleyen Posbıyık, mahkemenin yakın zamanda kararını vereceğini dile getirdi.

ERDEMİR BELEDİYE’YE ARSA VERİYOR
Yarın çoğunluk aranmaksızın yapılacak olan 2013 yılı Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda şu maddeler görüşülecek: “Zonguldak İdare Mahkemesinin kararı gereğince İlçenin Kırmacı, Süleymanlar, Balı ve Müftü Mahallelerinde yapılması gereken imar planı tadilatlarına ait komisyon raporu, ilçenin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait yoldan ihdas parsellerin satış ve takasına ait komisyon raporu, Kavaklık Mahallesi, tapunun pafta 11, ada 107 (787), parsel 1’de kayıtlı mülkiyeti Erdemir’e ait 4680 metrekare yüz ölçümlü taşınmazın yurt binası yapılmak üzere belediyeye üst hakkının verilmesi ile ilgili protokolün imzalanması ve bu konuda Belediye Başkanı'na yetki verilmesi; Belediye Başkanlığı tarafından meclis gündemine ilave edilecek Güldere Mahallesi hudutlarında Enerji-Sa tarafından talep edilen Trafo Alanı imar planı tadilatı, memur kadrolarında unvan ve derece değişikliği yapılması ve 'Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadele İçin Uzmanlık Köprüleri' adlı Avrupa Birliği Projesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi"
Kaynak: İHA