Bakan Davutoğlu'nun Konya Ziyareti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gezi olaylarını müteakip Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili uluslararası bir kampanyanın yürütüldüğünü ifade ederek, “Bendeniz ile ilgili bir takım kampanyalar zaten devam ediyordu, hızlandırıldı.

Bakan Davutoğlu'nun Konya Ziyareti
Sonra MİT Müsteşarımız ile ilgili. Kritik ne kadar görev yapan arkadaşımız varsa onlarla ilgili bu kampanyalar sürdürüldü” dedi.

AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programı kapsamında Karapınar’dan sonra Ereğli ilçesini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Bakan Davutoğlu, partililerle bayramlaştıktan sonra merkez Ulu Camisi’nde ikindi namazı kıldı. İkindi namazının ardından bir vatandaşın cenaze namazına katılan Bakan Davutoğlu, ardından Çumra ilçesine geçti. Bir düğün salonunda bayramlaşma programına katılan Bakan Davutoğlu, son günlerde hükümete ve kendilerine yönelik yürütülen kampanyalardan söz etti. Gezi olaylarını müteakip Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili uluslararası bir kampanya yürütüldüğünü kaydeden Bakan Davutoğlu, “Sonra bendeniz ile ilgili bir takım kampanyalar zaten devam ediyordu, hızlandırıldı. Sonra MİT Müsteşarımız ile ilgili… Kritik ne kadar görev yapan arkadaşımız varsa onlarla ilgili bu kampanyalar sürdürüldü. Bunlar niçin yapılıyor? Bunları tekrar tekrar düşünün. Bayramda, tatilde, gündüz ve gece bunları düşünmek durumundayız ki, bu ülkenin geleceği teminat altına alınabilsin” dedi.

Bakan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Eğer biz birilerinin arzu ettiği gibi Türkiye'yi sınırları içinde ve birtakım problemlerle uğraşan bir ülke kabul etseydik, yine birilerinin arzu ettiği gibi ‘Edirne'den Kars'a kadar olan sınır dışında hiçbir mesele bizi ilgilendirmez' deseydik, eğer biz suya sabuna dokunmadan yanı başımızda olan zulümlere sessiz kalsaydık, eğer biz 'dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara sahip çıkacağız' dememiş olsaydık emin olun bu kampanyalar bizim hakkımızda yapılmazdı. Ama o zaman da yaptığımız siyasetin bir anlamı kalmazdı, yaptığımız kulluğun veya bir araya geldiğimiz bayramlaşma günlerinin bir anlamı kalmazdı. Bütün bu saldırı ve komplonun arkasında bu ülkenin çıtasını yükseltmemiz var. Bu ülkenin iddiasını daha büyük alanlara taşırmamız var. Hangi ülke, hangi devlet düşününüz ki, üç, dört yıl içinde 35 yeni büyükelçilik açmış olsun.”

EZANIN BİTMESİNİ BEKLEDİ
Dış politikanın son dönemlerde başarısız olduğu yönündeki söylemlere de değinen Bakan Davutoğlu, “35 yeni büyükelçilik açıldı, bütün dünya satında. İnşallah gelecek senede 2014’te İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ni İstanbul’da yapacağız” dedi.

Konuşması sırasında ezan sesini duyan Bakan Davutoğlu, konuşmasına ara vererek ezanın bitmesini bekledi. Ezanın bitmesiyle kaldığı yerden devam eden Bakan Davutoğlu, İslam dünyasının bütün liderlerinin Türkiye’de buluşacağını ve birçok kardeş ülkenin derdini çözmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından partililerle bayramlaşan Bakan Davutoğlu, Çumra Şeker Fabrikası’nı ziyaret ederek, Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk ile görüştü.
Kaynak: İHA