Türkiye Bayramda Azeri Kardeşlerini Unutmadı

Türkiye, Kurban Bayramı'nda Azerbaycan'da yaşayan ihtiyaç sahiplerini unutmayarak kurban eti yardımında bulundu.


Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen kampanya ile Azerbaycan'da yaşayan ihtiyaç sahiplerine, özellikle de Karabağ göçmenlerine yardım eli uzatıldı. Azerbaycan genelinde kesilen bin 400 kurban, poşetlenerek ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar ulaştırılıyor.

Türkiye Din Hizmetleri Müşaviri Sadık Erarslan, "Azerbaycan ve Türkiye’deki kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyoruz. Türkiye’den Azerbaycan'daki kardeşlerimize bin 400 küsur küçükbaş kurban bedeli geliyor. Bunların kesimini yaparak başta Karabağ muhacirleri olmak üzere derneklere, şehit ailelerine ve ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar götürüp Türkiye’deki kardeşlerinin birer hediyesi olarak veriyoruz. Gençlerimiz de burada kesilen kurbanları teker teker parçalayıp poşetlere koyuyorlar. Poşetler arabalara yüklenerek ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar götürülüyor” dedi.

Bu arada, Azerbaycan’da bayram namazı başkent Bakü’deki camilerde saat 09.00’da (TSİ 07.00'de) kılındı. Sabahın erken saatlerinde camilere akın eden vatandaşlar, camilerin tıklım tıklım dolu olması nedeniyle özellikle İlahiyat Camii’nde bayram namazını iki defa kıldı. Müslüman aleminin bayramını kutlayan Şöhret Aliyev, "Allah bu kutsal günü Müslümanlara çok görmesin. Cümle Müslümanlara, Azerbaycan halkına, Türk dünyasına Rabbim yar ve yardımcı olsun, hiçbir zaman darda koymasın. Bayramınızı tebrik ediyorum” derken, Nizami Muratoğlu, "Allah bütün Müslümanların bayram namazını kabul etsin. Bayramınız kutlu olsun" diye konuştu.

AZERBAYCAN'DA BAYRAMIN İLK GÜNÜ YARIN
Öte yandan, Azerbaycan'da yetkili merci olan Kafkas Müslümanları idaresi dün gece yaptığı açıklama ile Azerbaycan'da Kurban Bayramı'nın ilk gününün 16 Ekim Çarşamba günü olduğunu açıkladı.

Ancak yine de bugün binlerce Azerbaycanlı bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Kimi Azerbaycanlılar bayramı bugün kutlarken, kimi de yarın kutlayacak. Bayram namazının yarın da kılınacağı açıklanırken, ülkede resmi Kurban Bayramı tatili 15 ve 16 Ekim günleri olarak ilan edildi.
Kaynak: İHA