Başkan Ak’tan Huzurevine Bayram Ziyareti

Kurban Bayramı arifesinde Keçiören Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, büyüklerinin ellerinden öperek bayramlarını kutladı.

Başkan Ak’tan Huzurevine Bayram Ziyareti

Bayramlarda ve özel günlerde gözleri kapıda ziyaretçilerini bekleyen huzurevi sakinlerine ilk sürprizi Belediye Başkanı Mustafa Ak yaptı. Huzurevini Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ile birlikte ziyaret eden Başkan Ak, ikinci baharını yaşayan yaşlılarla kucaklaşarak bayramlaştı. Huzurevine ilk bayram ziyaretini yapan kişi olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ak, “Huzurevindeki tüm yaşlılarımız bizim anne ve babamız. Kurban Bayramı arifesinde onları yalnız bırakmak istemedik. Onlara ev konforunda imkanlar sağlayarak zorluk çekmemeleri için çalışıyoruz. Onların hiçbir eksiklerini bırakmadan, gereken her türlü hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

Güngörmüş yaşlılarla sohbet ederek hatırlarını ve taleplerini soran Başkan Ak, onlara hediyeler vererek yakından ilgilendi. Huzurevi sakinlerinin özellikle bayramlarda daha hassas olduklarına, misafirlerini, akrabalarını, eşlerini dostlarını beklediklerine dikkat çeken Başkan Ak, her bayramda yaşlıları sevindirmek ve onların gönüllerini almak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Toplumsal duyarlılığın bayramlarda öne çıktığını kaydeden Mustafa Ak, “Böyle anlamlı günlerde yaşlılarımız ziyaret edilmeli, yardıma muhtaçlar sevindirilmeli ve toplumda birlik ve beraberlik sağlanmalı. Günümüzde maalesef bu güzel geleneklerimiz unutulmaya başladı.

Bizler bayramın bu güzel geleneklerini yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Onların dualarını alabildiysek ne mutlu bize” dedi.

Huzurevi sakinleri ise Başkan Ak’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, huzurevinde rahatlarının yerinde olduğunu ve Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği farklı aktiviteler sayesinde yalnızlık çekmediklerini belirttiler

Kaynak: İHA