Adalet Bakanı Ergin Hatay'da Açıklaması

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Biz bu coğrafyada her zaman güçlü olmak, ayaklarımızı yere basmak ve bizden sonraki gençlerimize ve evlatlarımıza huzurlu, güçlü, müreffeh bir Türkiye bırakmalıyız, çabamız bunun için" dedi.


Ergin, Kırıkhan ilçesinde Cevher Dudayev Parkı'nda partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Türkiye'nin, coğrafi konumu itibariyle kritik bir noktada bulunduğunu ifade eden Ergin, ülkenin bir istikrar adası olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin enerji kaynaklarıyla bunu tüketen ülkeler arasında bir köprü vazifesi gördüğünü vurgulayan Ergin, şöyle devam etti:

"Türkiye, ayrıca doğu ile batı arasında kültürel anlamda, Müslümanlarla Hristiyanlar arasında bir köprü konumunda. Neresinden bakarsanız bakın bu coğrafya çok önemli. Bunun bize getirdiği ilave yükler var. Onun için, biz bu coğrafyada her zaman güçlü olmak, ayaklarımızı yere basmak ve bizden sonraki gençlerimize ve evlatlarımıza huzurlu, güçlü, müreffeh bir Türkiye bırakmalıyız, çabamız bunun için. Türkiye, ne zaman ki istikrarla yoluna devam etmiş, yönetimde siyasi istikrarı sağlamış ise beraberinde ekonomik istikrarı yakalamış ve her geçen gün taş üstüne taş koyarak büyümüş, zenginleşmiş ve gelişmiştir. Ama ne zaman da kendi iç çekişmeleriyle uğraşmışsa ne zaman istikrarsızlığa düşmüş ise Türkiye küçülmeye, güç kaybetmeye başlamış. Hamdolsun, son 11 yıldır bu topraklarda siyaseten bir istikrar var. Bu istikrarı kuran sizlersiniz. Periyodik olarak sandıkta istikrarı muhafaza eden ve geleceğe taşıyan sizlerin destekleridir. Temin ettiğiniz bu istikrar sayesinde Türkiye 11 yılda bir yıl hariç hep büyüdü. Hep üzerine ilave ederek geldi ve bu yürüyüş, bu gelişme devam etti."

OECD ülkeleri arasında Çin'den sonra en hızlı büyüyen ikinci ülke Türkiye'nin, 76 milyon insanıyla bunu sürdüreceğini belirten Ergin, bunun kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de son 11 yılda demokrasinin de güçlendiğini, sürdürülebilir bir demokratik zemini yakaladığını ifade eden Ergin, şöyle konuştu:

"İş başına getiren sizsiniz, beğenmezseniz alacak olan sizsiniz. Muhtarı, belediye reisini, milletvekilini seçen sizsiniz. Siz vekalet veriyorsunuz. Türkiye yıllar yılı milletin farklı söylediği, vekillerin farklı işler yaptığı dönemler yaşadı. Bunu gördük. Onun için halk arasında konuşuluyor. Meclisin kapısı döner kapı. 'Döneklik bu meclisin kapısında başlıyor' diye millet bunu kendi arasında konuşurdu. Artık millet ile meclisin arasındaki bu fark ortadan kalktı. Çünkü yıllar yılı milletten aldığı mesajı Ankara'ya taşımak isteyenlerin başına çok iş geldi. Kendisi yargılandı, yasaklandı. Partisi kapatıldı, konuşmasına imkan verilmedi. Onun için her anlamda son 11 sene, Türkiye siyasetini, ekonomisini, demokrasisini güçlendirdi. Artık bu coğrafyada siyasi, ekonomik huzur var."

Bakan Ergin, daha sonra 1. Hudut Tabur Komutanlığı'na geçerek, Tabur Komutanı Piyade Yarbay Ragıp Taygan'ı ziyaret etti ve askerlerle bayramlaştı.

Adalet Bakanı Ergin, Kırıkhan'ın ardından Reyhanlı ilçesine geçerek burada Belediye Meydanı'nda vatandaşlarla bayramlaştı.

Reyhanlı'nın yakın ratihte yaşanan olaya rağmen kısa sürede toparlandığını ifade eden Ergin, kendi yaralarını sardığını, ilçe halkının bu acılar karşısında nasıl durulması gerektiğini hem Türkiye'ye hem de dünyaya gösterdiğini söyledi.

Reyhanlılıların sabrı ve tevekkülünün her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurgulayan Ergin, "Bu alicenap tavrınıza teşekür ediyorum. Sabrınızdan dolayı Reyhanlılı kardeşlerimize sonsuz saygılarımı sunuyorum" dedi.

Ergin'e ziyaretlerinde Hatay milletvekilleri Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal, Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu ile AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci de eşlik etti.

Kaynak: AA