Talas Kurban Bayramına Hazır

Talas Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamlayarak tüm tedbirlerini aldı.

Talas Kurban Bayramına Hazır
Kurban satış ve kesim yerlerini belirlenmesinin ardından bayramın huzurlu geçmesi için tüm tedbirlerin alındığını belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, “Tüm vatandaşlarımıza ücretsiz kurban kesim hizmetine devam edeceğiz” dedi.


Kurban satış ve kesim yerlerinde Ak Parti Talas İlçe Başkanı Ragıp Dost, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte incelemelerde bulunan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Kurban Bayramını vatandaşın huzur içinde geçirmesi için çalıştıklarını belirtti.

Canlı hayvan pazarını gezen Başkan Yıldırım, vatandaşların kurban bayramlarını kutlarken zaman zaman da pazarlıklara da yardımcı oldu.

Başkan Yıldırım, "Kurban Bayramı için tüm önlemlerimizi aldık. Mevlana, Yenidoğan ve Harman mahallelerindeki semt pazarında kesim yerleri oluştururken, Mevlana mahallesinde çöp transfer istasyonumuzun yanında ise kurban satış alanı kurduk. 3 semt pazarlarını kurban kesim yerlerine dönüştürürken, buralarda veteriner hekim ve zabıta ekiplerimizin gözetiminde 3 traktöre bağlı olarak calaska hizmetini her yıl olduğu gibi yine ücretsiz vereceğiz. Dileyen vatandaşlarımız, kurbanlarını bu calaskalarla kolayca kesebilecek. Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, bayram sürecince vardiyalı olarak hizmet verecekler. Vatandaşlarımızdan belirlenen kurban satış ve kesim alanları dışına çıkmamalarını, atıkları çevreye rastgele atmamalarını istiyoruz. Açık alanda ayrıca et çekimini sağlık açısından uygun bulmuyoruz. Halkımızın dini vecibelerine yerine getirirken çevreye karşı daha duyarlı davranacaklarına inanıyorum" dedi.

Mezarlıkları da bayrama hazırladıklarını ifade eden Başkan Yıldırım, vatandaşların rahatlıkla mezarlık ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Yıldırım, vatandaşların her türlü istek ve şikayetlerini Alo 153 Beyaz Masa ve belediyenin 437 00 55 nolu telefonlarına bildirebileceklerini kaydetti.

Yardıma muhtaç ve yaşlılara yılda en az 2 kez ev temizliği hizmeti verdiklerini ifade eden Başkan Yıldırım, onların her zaman yanlarında olduklarını sözlerine ekledi.

Geleneksel Bayramlaşma töreninin Bayramın 2. günü (16 Ekim 2013 Çarşamba) saat 13.00'de Osmanlı Kültür evinde gerçekleştireceklerini belirten Yıldırım, "Tüm vatandaşlarımızı samimi bir ortamda bir araya getirilmesine vesile oluyoruz. Birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde gelenek ve göreneklerimizi en iyi şekilde yaşatmak ve gelecek nesillerimize aktarmamız gerekmektedir. Dünya coğrafyasında savaşlar ve benzeri zulümlerle acı çeken masum insanlar başta olmak üzere İslam aleminin mübarek kurban bayramlarını kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA