Ko-mek Kursiyerleri Kurban Timi Kurdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren KO-MEK, kurban kesim elemanı kursundan mezun olan kursiyerlerinden kurduğu “Kurbanlık Kesim Timi” ile bilinçli kurban kesiminde hizmet verecek.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK), Kocaeli’ne yenilikler getirmeye devam ediyor. Son olarak KO-MEK Kurban Kesim Elemanı kursundan mezun olan kursiyerleri, kurdukları Kurbanlık kesim timi ile Kocaeli halkına daha bilinçli kurban kesiminde hizmet verecek. KO-MEK kursiyerleri Kurban Bayramında hem kendilerine kazanç sağlayacak, hem de Kocaeli halkına profesyonel kesim hizmeti sunacak.

Kurban kesimi yapanların sertifikalı olması gerektiğini belirten KO-MEK Kursiyeri Mustafa Bayrak, “Kurban Bayramlarında 10 yıldır acemi olarak hayvan kesimi yapıyordum. Ülkemizin imkanları sürekli gelişiyor. Biz de buna kayıtsız kalmayarak, kesim işlerini yapanlarında sertifikalı olması gerektiğini düşündük. KO-MEK’e kurs için başvurduk. KO-MEK yöneticileri de bizim bu isteğimizi geri çevirmedi ve bize Kurban Kesim Elemanı kursu açtı” dedi.

KO-MEK Kursiyeri Mustafa Bey, “15 kişilik bir arkadaş grubuyla KO-MEK’te eğitim almaya başladık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin mezbahanelerin de eğitimimizi tamamladık. Kendimizi profesyonel seviyesine çıkardığımıza inanıyorum. Eğitimler sonrasında artık daha bilinçli olarak kurban kesimi yapıyoruz. Kursiyer arkadaşlarla kurban kesim timi oluşturduk ve kendimizi Kurban Bayramına hazırlıyoruz” diye konuştu.

KO-MEK Kursiyerleri oluşturdukları tim ile Kurban Bayramında yaklaşık 100 civarında hayvanın kesimini yapmayı planlıyor. KO-MEK kurslarının kendileri için bir şans olduğunu da dile getiren Mustafa Bayrak, “Kurban Kesim Elemanı kursunu, bu işi profesyonel olarak yapmak isteyenlere tavsiye ederiz. Bizim için bir şanstı ve bize çok faydası oldu. Kurban Bayramı gelince televizyonlarda birçok kaza görüyoruz; İnsanlar elini kesiyor, hayvan istismarı oluyor. Tabi ki kaza olabilir, ancak tecrübe olursa ve eğitimini alınırsa kurban kazalarının önüne geçilebilir” ifadelerini kullandı.

Yuvacık’ta ikamet eden KO-MEK Kursiyeri Ramazan Bayrak, “Biz kendi çapımızda elimizden geldiği kadar kasaplık yapıyorduk. Ama kendimizi geliştirmek istedik. Bu nedenle KO-MEK’te eğitim görüp sertifikamızı aldık. Sadece pratik olarak değil, dini anlamda da kurban’ın ne anlama geldiğini anladık. Artık daha bilinçli, daha profesyonel bir şekilde kurbanımızı keseceğiz” dedi.

Ramazan Bey, “Bayramlarda bilinçsiz kasaplar kurbanlık hayvanları telef ediyor. Bu kişilere gelip KO-MEK’ten eğitim almalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

KO-MEK Kursiyerlerinden oluşan kurban timi Kocaeli halkına kurban bayramı öncesinde tavsiyede bulunarak; “Eline bıçak alan hayvan kesmeye çıkmasın. Kurban için dinen de dikkat edilmesi gereken çok önemli konular var. Hayvanı mundar etme durumları var. Bunları göz önüne alarak profesyonel ve bilinçli kişiler tarafından kurbanların kesilmesine özen gösterilsin” diye tavsiyede bulundular.
Kaynak: İHA