Kırklareli Valiliği'nden Yatırım Atağı

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, ilin tarihini yeniden canlandırmak, turizm potansiyelini geliştirmek amacıyla bir çok alanda yatırım faaliyetlerinin sürdüğünü bildirdi.


Yaman, yaptığı yazılı açıklamada, Kırklareli'nin ilk yerleşim yeri olan Yayla Mahallesi ile Kıyıköy beldesindeki bazı tarihi binaların restore edildiğini, Trakya'nın turizme açılan tek mağarası Dupnisa'da da bir çok çalışma yapılacağını belirtti.

Tarihi yapılara önem verdiklerini aktaran Yaman, şunları kaydetti:

"Türk Ocağı Binası restore edilirken, Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu, Defterdar ve Gültaç Özbay binalarında en kısa sürede restore çalışmaları başlayacak. Diğer taraftan Kıyıköy beldesinde bulunan PTT binasında da restore çalışmalarında sona yaklaşıldı. Trakya'nın incisi olarak adlandırılan ve binlerce yerli ve yabancı turisti misafir eden Dupnisa Mağarası'nda da bir çok çalışma yapılacak. Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'ne bağlı Sarpdere Köyü'nde bulunan Dupnisa Mağarası için teknik ekip tarafından mimari, statik, elektrik, mekanik projeler çizilerek, proje kapsamında 1 restoran ve 3 farklı tipte 14 bungalov ev bulunacak. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına devam edilen Gençlik Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzu projelerinin çalışmaları devam etmekte. Kırklareli'nin tarihini yeniden canlandırmak ve turizm potansiyeli geliştirmek amacıyla bir çok alanda yatırımlarım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kırklareli Üniversite, Organize Sanayi Bölgesi ve diğer istihdam alanlarının fazlalaşması sebebiyle artan genç nüfusun ihtiyaçlarını gözönünde tutarak, Şeker Depoları'nı cazibe alanı haline getirerek, Kırklareli halkının ve gençlerin hizmetine sunacak."

Kaynak: AA