Gkv’de Cambridge Sertifika Töreni

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları (GKV) ‘2013 Cambridge ESOL Sınavları Sertifika Töreni’ büyük bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende, 2013 Cambridge ESOL sınavlarına 5 farklı kategoride giren ve başarılı olan 140 öğrenciye sertifikaları verildi.

140 öğrencinin 5 ayrı kategoride girdiği ve başarıyla tamamlandığı Cambridge sertifika töreninde GKV Özel Okulları’nın yarım asırdır yabancı dil eğitiminde Anadolu’nun önde gelen eğitim kurulu olma özelliğini sürdürdüğüne dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, “Dünyada 13 bin 500 üniversite ve farklı eğitim kurumunda geçerliliği olan FCE ve IELTS gibi Uluslararası Cambridge ESOL sınavlarına altyapı sağlayan Starters, Movers, Flyers, KET ve PET sınavları okulumuzda her yıl başarıyla uygulanmaktadır. Avrupa Ortak Dil Kriterlerini (CEFR) uygulayan okullarımız önemi giderek artan Cambridge ESOL sınavlarına yaklaşık 7 yıldır yetkili sınav merkezi olarak ev sahipliği yapmaktadır. Cambridge sertifika sınavlarına büyük ilgi gösteren GKV Özel Okulları öğrencileri sağlam İngilizce altyapısıyla çok başarılı olmakta ve yüksek puanla öğrenci alan yabancı okulların hazırlık sınıfı muafiyet sınavlarını geçmektedir” ifadelerini kullandı.

GKV YABANCI DİLDE HEDEF YÜKSELTTİ
GKV 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Cambridge ESOL sınavlarındaki başarılarında hedef yükselttiklerine dikkat çeken Vergili, “Tüm birimlerinde İngilizce müfredatını Cambridge ESOL sınavlarının müfredatıyla bütünleştiren GKV Özel Okulları’nda öğrencilere yıl boyunca bu sınavlara yönelik yoğun bir destek verilmektedir. Bunun yanında, öğrencilerin özellikle İngilizce konuşma yetisini geliştirmelerine olanak sağlamak amacıyla iki yabancı uyruklu İngilizce öğretmenimiz tarafından hazırlık kursu düzenlenecektir” dedi.

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili, “Küreselleşen dünyada yabancı dilin önemini vurguladı ve öğrencilerin bu tür uluslararası standart sınavlara girerek sertifika almalarının kariyerlerine büyük katkısı olacaktır” diye konuştu.

Tören, Cambridge ESOL sınavlarına ilişkin açıklamaların yapılması ve öğrencilerin sertifika ve armağanlarının verilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA