'Dinamit'te gündemdeki önemli konular tartışıldı.

Gürkan Hacır, Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Rasim Ozan Kütahyalı ve Latif Şimşek’in sunuculuğunu yaptığı ‘Dinamit’ programının canlı yayın konuğu oldu. Rasim Ozan Kütahyalı, Latif Şimşek ve Gürkan Hacır programda bu hafta ki önemli gelişmeleri tartıştı.

'Dinamit'te gündemdeki önemli konular tartışıldı.
Bu haftaya 'Balyoz Davası ' ile ilgili Yargıtay 'ın kararı damgasını vurdu. Yargıtay 63 mahkûmiyet kararını bozdu. 25 beraat verdi ve diğerleri ile ilgili verilen kararları da onadı. Bazı emekli paşaların yüce divanda yargılanması ile ilgili talepleri de reddetti.

Yargıtay 'ın 'Balyoz Davası'ile ilgili kararı konuşuldu.
Yerel seçimler ile ilgili gelişmeler bütün Türkiye 'de tüm hızıyla özellikle İstanbul kapsamında devam ediyor. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 'ün Cumhuriyet Halk Partisi 'nden aday olup olmayacağı ile ilgili her gün yeni bir gelişme yaşanıyor.

Rasim Ozan Kütahyalı 'nın, Sarıgül ile yediği bir yemek gündeme düştü.
Kütahyalı, Sarıgül ile neler konuştu? Bu buluşma neden gerçekleşti? Sadece Sarıgül ile mi yemek yedi? Başka hangi önemli bir CHP 'li ile bir araya geldi? Sorularını cevapladı.

Balyoz ile ilgili Yargıtay'dan çıkan karar Gürkan Hacır için ne ifade ediyor?
Yargıtay'ın Balyoz kararı benim gibi düşünen insanlar için sürpriz olmadı. Böyle bir karar bekleniyordu. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Bu karar daha sonraki davaların da nasıl seyredeceği konusunda da bize fikir veriyor.

“Kimsenin ‘Balyoz’ diye bir davaya inandığını düşünmüyorum.”
Kamu vicdanı toplumun büyük bir kesimi bu verilen cezaların, onanan bu cezaların hakkaniyetle verildiğini gerçekten böyle bir darbenin başladığına, darbe sürecinin planlandığına inanmıyor. Bende inanmıyorum. Bir seminer yapılmış. Bu seminerin bilgileri, belgeleri toplanmış daha sonra da 2003 yılında oraj, suga, eldiven gibi bir takım planlarla beslenmiş bir darbe girişimi olduğu söyleniyor. Fakat ben tarih çalışan birisi olarak şunu söyleyeyim; bizim yakın tarihimizde darbeler var. Darbe girişimleri de var. Darbe girişimi 22 Şubat 1962’de Talat Aydemir ve Fethi Gürcan’ın yaptığı darbe girişimidir. Darbe girişimi 1963’te yine aynı ekibin 21 Mayıs’ı 22 Mayıs’a bağlayan gece yaptığı darbe girişimidir. Nasıl darbe girişimidir? Tanklar yürümüş, hava kuvvetlerinin uçakları uçmuş, iki tane ölü olmuş, Harbiyeliler sokağa inmiş, meclisin önüne kadar çatışmalar sürmüş, talimatlar verilmiş, kimin nerede görev alacağı bilinmiş. Hatta muhafız alayı komutanı olan Fethi Gürcan telsizle Talat Aydemir’e ‘Şu anda köşkte elimin altındalar hepsini enterne edeyim mi’ diye sormuş. Talat Aydemir ‘Etme’ demiş. Darbe girişimi budur. Bunların aldığı ceza; dört tane idam var ikisi idam edildi ikisi ömür boyu hapis cezası aldı.



Beyaz TV canlı yayın izlemek için tıklayınız...