Dikmen Akpınar’da Kaçak Gecekondu Yıkımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce Dikmen Akpınar Mahallesi’nde, Ahmet Yesevi Caddesi’ni Gökkuşağı Caddesi’ne bağlaması planlanan yol güzergahında bulunan 5 kaçak gecekondunun yıkım işlemi gerçekleştirildi.

Dikmen Akpınar’da Kaçak Gecekondu Yıkımı

Dikmen Akpınar Mahallesi’ne yıkım için gelen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesine bağlı yıkım ekibinin yanı sıra, polis, itfaiye, ambulans ve sorumlu elektrik şirketi görevlileri de yıkım bölgesinde hazır bulundu.

Gecekondu sahiplerine daha önceden süre verilmesiyle vatandaşların gecekondulardaki eşyalarının büyük çoğunluğunu tahliye ettikleri görülürken, bazı vatandaşlar da kalan son eşyalarını alarak gecekondularını boşalttı. Ardından Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı yıkım ekibi, içi boşaltılan, elektrikleri kesilen gecekonduları, iş makinalarıyla yıktı. Yıkılan gecekondulardan geriye kalan atıklar ise bazı gecekondu sahipleri ve hurdacılar tarafından toplandı.

Dikmen Akpınar Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazi üzerinde inşa edilen kaçak gecekondularla ilgili yıkım kararının daha önce mahkeme tarafından verilmiş olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, gecekondularda ikamet eden vatandaşlara yıkım tebligatının ardından ek süre vererek vatandaşların eşyalarını rahatlıkla tahliye etmelerine fırsat tanıdıklarını hatırlattı

Kaynak: İHA