Korkuteli'ne 12 Derslikli Okul Yapılacak

Korkuteli ilçesine bağlı Dereköy köyünde yapılacak olan 12 derslikli okul için temel atma töreni düzenlendi.


Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Antalyalı hayırseverlerin eğitimde devlet ile yarıştığını söyledi.

Son 10 yılda 3 binin üzerinde dersliğin hayırseverler tarafından yapıldığına işaret eden Öztürk, Korkuteli ilçesinde de hayırseverlerin eğitimde çok ciddi yatırımlar yaptığını belirtti.

Antalya'nın her yıl 15 ile 20 bin öğrenci göçü aldığını anlatan Öztürk, "Kentin iki milyon üzerindeki nüfusuyla eğitimde 7'nci sırada yer almaktadır. Emeği geçen Milli Eğitim Müdürlüğündeki bütün çalışanlara, velilere, öğrencilere, hayırseverlere ve öğretmenlere teşekkür ediyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise kentte şu anda kullanılan dersliklerin yüzde 78'inin son 10 yılda yapıldığını kaydetti.

Korkuteli'nin de başarılı ilçelerden biri olduğunu belirten Gülay, "Burada son 10 yılda 16 okul, 186 derslik yapılmış ve şu anda ilçede kullanılan dersliğin yüzde 68'i de son 10 yılda yapılmıştır" diye konuştu.

12 derslikli binanın bir milyon 100 bin lira maliyetinde olacağı ve 6 ayda tamamlanacağı bildirildi.

Törene AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA