Büyükşehirlerin Gıda Ürünleri Sakarya’dan

Sakarya Girişimci İşadamları Derneği (SAGİAD) Gıda Tarım Hayvancılık Sektörü temsilcileri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Sakarya İl Müdürü Mehmet Erdemir’i ziyaret ettiler.

Büyükşehirlerin Gıda Ürünleri Sakarya’dan
Ziyarette günümüzde artan tarım teknolojileri ve makineleşme ile artan üretim pazarlama ve hızlı nakliye konuları değerlendirilirken, Sakarya’nın lokasyon olarak bulunduğu avantajlı konumu itibari ile İstanbul-Bursa-Ankara gibi büyükşehirlerin tedarikçisi konumunda bulunduğuna dikkat çekildi.
Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:
“Firmalarımız gıda üretim çeşitlilik ve kapasitelerini arttırırken hijyen konusunu da geliştiriyor. Yapılan incelemeler bu alanda ki gelişimi bizlere sunuyor. Tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız bakanlığımızca devam etmekte olan çalışma ile yeşil pasaport ile dünyayı gezebilecek. Dünya genelinde farklı fuar ve çalışmalar firmalarımıza yeni ufuklarını açmakta. Bazen katılım sağlanacak bir fuar ile görülecek bir makine veya ürün firmamızın gelişimine önem kazandıracak. Sakarya bölgesinde il müdürlüğü olarak arıcılıktan, süt ve besi yetiştiriciliğine kadar birçok alanda üreticilerimize hizmet veriyoruz. Her geçen gün katılım artıyor. Buda bizleri memnun ediyor.”
SAGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Sayın ise, “Gıda Tarım Ve Hayvancılık Sektörünün şehrimizde büyük ölçekli firmalarla temsil edilmesi bizler için bir şans. Tavukçuluk, süt ürünleri, içme suyu şişeleme tesisleri ve yaş sebze meyve. Bizler üyelerimiz arasında öncelikli koordinasyon ve ticareti geliştirmek amacı ile yapımızı oluşturduk. İlişkilerimiz arttıkça yeni yatırımlar ve ortaklıklar gelecek. Bir süre sonra üyelerimiz ile yapacağımız Afrika ve Latin Amerika sektör gezileri ile hedef pazarlarımızda müşteri arayacağız. Bu gün sizlerin bizlere göstermiş olduğunuz bu yakınlık bizleri daha da ümitlendiriyor ve yön veriyor. Avrupa yaş sebzede büyük bir Pazar ancak Bursa ve çevresinin ihracatta hâkimiyeti var. Yapılmasını planladığımız Avrupa seyahati ile ayvamızı, armudumuzu ve çeşitli ürünlerimizi AB sınıfında üretmek ve pazarlamaya çalışacağız” açıklamalarında bulundu.
Kaynak: İHA