Şiddetli Dona Karşı Antalyalı Üretici Sabaha Kadar Nöbet Tuttu

Ülke genelinde etkisini sürdüren soğuk ve yağışlı hava ile şiddetli don Antalya’nın Demre ilçesinde domates üreticisinin hayatını da olumsuz etkiliyor.

Hava sıcaklığının sıfır dereceye kadar düşmesi ile domates seralarında soba yakarak dona karşı önlem almaya çalışan Demreli üreticiler sabaha kadar uyumayarak nöbet tuttular.

Saat 20.00’den itibaren sürekli seralardaki sıcaklığı kontrol ettiklerini açıklayan üretici Ahmet Dırman, gece yarısı hava sıcaklığının sıfır dereceye düşmesiyle oluşan don tehlikesine karşı önceden hazırladıkları odunları seralardaki sobalarda yaktıklarını ifade etti.

Çiftçi Celil Nişancı ise zor şartlarda üretilen kaliteli domateslerin ihraç ürünü olarak dış piyasaya sürülebilmesi için duran ihracatın tekrar başlaması gerektiğini vurguladı. Sıfır dereceye düşen hava sıcaklığının seracılarda ekstra maliyet oluşturduğuna dikkat çeken üretici İsmail Nişancı da, “bu gibi durumlarda Kaymakamlık veya valiliğin maliyetleri aşağıya çekmek için örneğin odun fiyatları konusunda biraz olsun çiftçiye destek olması gerekir.” dedi.

Kaynak: İHA