Kanlı planın şifresi notta gizli

Sisten faydalanan 100 kişilik PKK'lı grup Çukurca'daki Karataş Karakolu'na saldırdı. Çatışmada 1 asker şehit oldu, 14 terörist öldürüldü. Güvenlik güçlerinin bir 'not' nedeniyle alarmda olduğu ortaya çıktı...

Kanlı planın şifresi notta gizli
Kandil mühürlü'tehdit' alarma geçirmişti
Kar altında gerçekleşen saldırının habercisi bir hafta önce öldürülen'Azad' kod adlı teröristin üzerinden çıkan nottaydı. PKK'ya yönelik yaz aylarında başlatılan operasyonlarda Hakkari, Şırnak, Bingöl, Tünceli ve Bitlis'te örgütün kampları tek tek vuruldu. PKK kış üstlenmesine gidemeden 1400 elemanını kaybetti. Binlerce kilo patlayıcı imha edildi. Kış aylarında aralıksız süren operasyonlarla yaşanan bozgunun, örgütün üst yönetiminde paniğe yol açtığı iddia ediliyor. Geçen hafta Hakkari Karineş kampında bir mağaraya düzenlenen operasyonda da 12 PKK'lı öldürüldü. Azad kod adlı teröristin üzerinden ise güvenlik birimlerini teyakkuza geçiren bir not çıktı.

MORAL NOTU
HPG mühürlü notta, örgütün 2012 olarak açıkladığını final yılını, 2013'e kaydırdığı belirlendi. Bozgun sonrası üst yönetimi eleştiren örgüt mensuplarına moral vermek için yazıldığı tahmin edilen notta'Biz şu an dinleniyoruz. Güç topluyoruz. 2013 baharıyla birlikte final yılını yapacağız. Eylemler başlayacak' yazısı yer aldı. PKK'nın silah bırakması için başlatılan görüşmelerden hemen önce ele geçirilen bu not, İstihbarat Daire Başkanlığı'na rapor edildi.

ASKER HAZIRDI
TÜM birimler alarma geçirildi. Güvenlik birimleri özellikle görüşmelere sekte vuracak saldırılar ve sızmalara karşı uyarıldı. Son saldırı öncesi bu uyarılar nedeniyle Karataş Jandarma Karakolu da diğer tüm askeri üsler gibi hazırlıklıydı. Bu nedenle gece, kar altında güvenlik güçlerini gafil avlamak isteyen teröristler bozguna uğradı.

Sisin arkası terör!
Türkiye'nin çözümü tartıştığı bir süreçte terör örgütünden Hakkari Çukurca'da kalleş saldırı....
KUZEY Irak sınırından sızan yaklaşık 100 kişilik PKK'lı grup önceki akşam 21.00 sıralarında sıfır noktasındaki Karataş Jandarma Karakolu'na saldırdı. İHA'ların yoğun kar yağışı nedeniyle keşif yapamamasını fırsat bilen teröristler, gece görüş sistemiyle, uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla ateş açtı. İlk ateşle Uzm. Çavuş Mehmet Doğan şehit oldu. Çatışmada 14 PKK'lı öldürüldü. İki asker yaralandı.

MAYINLI TUZAKLAR İMHA
Bölgeye takviye birlikler sevkedildi. Kuzey Irak sınırına doğru çekilen teröristlerin kaçış noktaların top atışı yapıldı. Operasyonda 10 Kalaşnikof, 2 bin Kalaşnikof mühimmatı, 4 roketatar, 15 roketatar mühimmatı, 87 el bombası, 1 Kanas keskin nişancı tüfeği, 1 Biksi makinalı tüfek ve 400 mühimmatı, 3 antitant mayını, 11 el bombası, patlayıcılar ele geçirildi. PKK'lı grubun üç ayrı yere mayınlı tuzaklama yaptığı belirlendi. 1 teröristin Zap suyuna atlayıp kaybolduğu ortaya çıktı.

mdogan.jpgBu kan dursun
ŞEHİT Mehmet Doğan'ın (35) Adana'daki ailesi yasta. Hemşire eşi Yasemin gözyaşlarına boğuldu. Artvin'de polis olan diğer oğullarını ziyarete giden baba Ali ve anne Hacer Doğan acı haberle yola çıktı. Şehit 3 yaşında bir çocuk babasıydı. Kayınpederi Yusuf Yılmaz'Üç yıl önce evlenmişlerdi. Bir an önce bu kan dursun' dedi.

Saldırının amacı:'Bizsiz olmaz'
TERÖR örgütünün kış vakti, yoğun tipide saldırması dikkat çekti. İstihbarat birimleri saldırıyı değerlendirmeye aldı. PKK'nın bugüne kadar ağır kış şartlarında böylesine geniş bir saldırıya girişmediği belirtiliyor. PKK'nın çok kayıp vereceğini bile bile saldırmasının altında bir mesaj yattığı değerlendiriliyor. İmralı ile görüşmelerle ilgili kısa süre önce bir açıklama yapan terör örgütü ele başlarından Murat Karayılan bu saldırıyla,'Süreçte biz de varız. Bizimle görüşmeden olmaz' mesajı vermeye çalıştığı kaydediliyor.

Karataş'a 3'ncü kez geldiler
KARATAŞ Karakolu ve çevresindeki üs bölgeleri daha önce de terör örgütünün saldırısına uğramıştı.
17 EKİM 2012: Çukurca İlçesi'nde bulunan Işıklı ve Karataş Jandarma karakollarının yanı sıra Gezgintepe Üs Bölgesi'ne bir grup PKK'lı saldırı düzenlemişti. Çıkan çatışmalarda 3 asker şehit düşmüştü.

5 AĞUSTOS 2012: Hakkari'nin Geçimli Karakolu, Çukurca'nın Üzümlü ve Karataş karakolları ile 20'nci Sınır Jandarma Tugayı'na bağlı Darsinki Tepesi'nde bulunan askeri üs bölgesine teröristlerce eş zamanlı saldırılar düzenlendi. 6 asker ve 2 köy korucusu şehit oldu. 13 terörist ise etkisiz hale getirildi.